Z kuşağı ve vizyonsuzluk

Kısmen katılmıyorum. Para mülk geçici deyip salalım mı kendimizi? İnsanlar lafa değil işine eğitimine bakıyor. Sana göre hava hoş tabii.

Kısmen katılmıyorum. Para mülk geçici deyip salalım mı kendimizi? İnsanlar lafa değil işine eğitimine bakıyor. Sana göre hava hoş tabii.
Ben o anlamda söylemedim. Siz sanırım yanlış anladınız. Elbette çalışmak, emek vermek gerekiyor. Ancak 3000 lira kazanırken, 15.000 liralık telefonu alacağım diye yırtınmanın bir önemi bence yok.

Eğitim, eğitim ve tekrardan eğitim. Maalesef çok ama çok cahil bir toplumuz. Sorsanız kaç tanesi evine ekmek götüremiyordur, kaç tanesi işsiz, kaç tanesi gelecek adına en ufak bir düşüncesi yoktur ama gider son model "iPhone" alır, almayı hayal eder. Cidden iyi bir eğitim sistemi şart. Şu an iyi bir sistem getirilse bile en az 15-25 yıl süreceği için bu ülkenin adam olması çok zor...

3000 lira kazanırken, 15.000 liralık telefonu alacağım diye yırtınmanın bir önemi bence yok.
Gelişmiş ülkelerde araba almak için girilen maaş/borç oranına burada millet telefon almak için giriyor. Telefonları iPhone olduğu zaman ellerine ne geçecek? Kendi kafalarındakilerin "iPhone yapmışsın hayırlı olsun" lafını duymaktan başka hiçbir şey fark etmeyecek.

Kişinin maaşı o telefonun fiyatının 3-4-5 katı kadar olur, keyfidir parasını ona harcar bir şey denmez ama sözde statü nesnesi olarak gördükleri onlara hiçbir şey katmayacak bir cihaz için kredi çekenleri anlamıyorum. İnsanlar iPhone sahibiyim diye sözde statü sahibi olacaklarını düşünüyorlar da karşılarındaki o telefonun nasıl bir saçmalıkla alındığını bilip gülmüyor mu sanki?

Ben kuşak bilmem. 2000'li ve 2000 öncesi var. 2000LILERden cidden arkadaşlarım fazla vardı, hepsi çok kötüler ve insanlık dışılar. Bazı arkadaşlarım var adam gibi adam ve düzgün insanlar. Kısacası PES 2013 oynadığımız arkadaşlar diyeyim. Z kuşağının %60'lık bir bölümü iyiye gitmiyor. Sigara içmeyi havalı sanıyorlar, yazık...

Bu arada 3.5 yıldır Huawei P9 Lite 2017 kullanıyorum. Değişme ihtiyacı duymadım, ama param olursa 2. elden IP7 almak istiyorum.

Hiçbir kuşak sütten çıkmış ak kaşık değil ancak Z kuşağının kendi içinde büyük sorunları olduğu da aşikar bir gerçek. Çoğunuz kuşağa üye olduğunuz için fark edemiyorsunuz ancak çoğunuzun durumu hiç parlak değil. Dünya'nın en şanslı dönemlerinden birinde çok iyi imkanlarla doğup en verimsiz şekilde yetişen bir nesilsiniz diye eleştiriliyorsunuz.

Ülke ve toplum bazında yaşanan yobazlaşma ve gerilemenin de etkisi büyük tabii ki, zincirin her halkası birleşince ortaya çıkan tablo da apaçık belli.

NOT: Söylediklerim videodaki olaya özel değil!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…