Her neslin bazı avantajları, dezavantajları, önceki nesillere göre artısı ve eksisi var. Bu yüzden bir nesli gömüyorsak (mesela ben Z neslini ölümüne gömerim) o nesli yetiştiren önceki nesli de gömmek lazım. Benim neslim çocuk yetiştirme konusunda kesinlikle çok yetersiz, tamamen ben merkezcil yetişmiş, kendilerini geliştirmiş bireylerin bile toplum entegrasyonu düşük bir nesil. Zaten evlenme oranlarından da bunu görüyoruz, benden önceki nesilde 30 yaşında evde olana evde kalmış denirdi, şimdi ben 32 yaşına gelmek üzereyim ve arkadaşlarımın yarısından fazlası evlenmedi.Dünya'nın en şanslı dönemlerinden birinde çok iyi imkanlarla doğup en verimsiz şekilde yetişen bir nesilsiniz diye eleştiriliyorsunuz.
Merhaba forum, sizlerle bir video paylaşmak istiyorum. Maalesef çağımızın en büyük ikinci sorunu haline gelen vizyonsuzluk, popülizmin hemen ardından zirvede yer alıyor. Bunun sebepleri hakkında tartışma yapılabilir uzun uzadıya fakat öncelikle şöyle bir manzara ile sizleri karşı karşıya bırakıyorum.
Ben kimseyi elinde olmadığı ve seçemediği şeyler için yargılamam. Fiziksel durumu, doğduğu yıl, ailesi vs. buna bir örnek. Aslında ben mesajımda genelleme değil, genel olarak denk geldiğim bir durumdan bahsediyorum. 10 kişiden 7'si böyleyse bu durumu 10 kişiden 7'si böyle olarak belirtmek yerine maalesef genelleyici cümlelerle anlatmak zorunda kalıyorum."Kuşak" olarak değil de "insan" olarak değerlendirsek daha güzel olur bence, ha? @Saboteur @Jira
Genellemeler hoş ve doğru durmuyor.![]()
Tabii ki siz de haklısınız fakat o nesildeki gibi olmayanlar için biraz kırıcı cümleler kullanan insanlar var ve bu biraz üzücü olabiliyor. Bu sebepten yazmıştım aslında.Ben kimseyi elinde olmadığı ve seçemediği şeyler için yargılamam. Fiziksel durumu, doğduğu yıl, ailesi vs. buna bir örnek. Aslında ben mesajımda genelleme değil, genel olarak denk geldiğim bir durumdan bahsediyorum. 10 kişiden 7'si böyleyse bu durumu 10 kişiden 7'si böyle olarak belirtmek yerine maalesef genelleyici cümlelerle anlatmak zorunda kalıyorum.
Dediğim gibi, diğer nesiller de sütten çıkmış ak kaşık değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.