Z kuşağının Avrupa sevgisi

Hayır dostum Ak partilisin

Burda sana birisi tecavüz edip öldürse %90 serbest bırakılacak. İnanmıyor isen git araştır Ki bu kişi mülteci ise kaydı falan da yok ülkede mümkün değil bulunması.

Bu başlık altında tartışılacak konu değil bu. Adamın niyeti belli. Sizin bahsettiğiniz konu ise bambaşka. Atatürk dışında Türkiye Cumhuriyeti'ne hayat adayan yönetici yok. Bu adam yaşadığında yalnızdı ve bir deliydi resmen. Zaten kurtuluş savaşı başladığında da kimse inanmıyordu ülkenin kurtulacağından. Bir imkansızı gerçekleştirdi Atatürk. Bunun devamını ise kimse getiremedi. Ben de diyorum ki yıllardır herkesin ömrünü çalmış bu ülke. Türkiye gençlere sorunlardan başka bir şey vadetmiyor şimdilik. Dünyaya bir kere gelen gençler globalleşen dünyada kendi yaşıtlarını görünce burada kalıp zorluk çekmek istemiyor olabilir. Suçlu olan burada gençler değil. Suç Türkiye'de liyakat gibi en basit bir sistemi bile sağlayamanlarda. Gençlere, özellikle Z kuşağına bu kadar yüklenilmesi yanlış. En büyüğü 25 yaşında olan bir kuşaktan bahsediyoruz. Bizi yöneten X kuşağı. Daha Y kuşağı bile yönetim kademesine geçememiş yani. Bu konuda hassas olduğumdan biraz sert mizaç olmuş olabilir kusura bakmayın yoksa ben de ülkede kalıp bu ülkenin sorunlarına kafa patlatan ve bundan gurur duyan bir bireyim. Fakat yine altını çiziyorum ki genç nesil temel ihtiyaçlarını karşılamak için bile en az 10.000 civarı para harcamak zorundaysa o gençlerin çoğu ben bu ülkede yaşamak istemiyorum deme hakkına sahiptir. Bizim bundan sonra yapmamız gerek tek şey ülkeyi yaşanabilir düzeye getirmek. Emin olun kimse yaşadığı vatanı bırakmak istemez. İkinci sınıf vatandaş durumuna düşmek istemez. Maalesef Avrupa'da ikinci sınıf vatandaş olan Türk vatandaşı Türkiye'de üçüncü sınıf vatandaş olmuştur. Bu ayıp ise bizim tercihlerimiz dışında olmuşken gençlerimiz ülkemize küsmektedir. Bu ayıp da bizleri bu duruma düşüren insanların yüzüne vurulmalıdır ve unutulmamalıdır.
Saygılar

Son düzenleme:
Ben okudum, çalıştım, emek verdim, din kültürü üzere düşünenler için konuşacak olursam da tevekkül ettim ve sınavlardan sınava atlayarak torpilsiz bir şekilde ortalama bir iş buldum. Hanımımda aynı benim gibi ve iki çalışan bir ev ve bir araba alamıyoruz, kiralarda oturmak da istemiyorum anlıyor musun? Kirada oturacaksam da her yıl ne kadar zam gelecek ya da bizi bu ay mı evden çıkartırlar yoksa diğer ay mı evsiz kalırız diye düşünmek istemiyorum ve gençleri haklı buluyorum. Sizin yaşınızda bir İngilizce ve bir de İspanyolca öğrenip mesleğimi başka yerde icra etseydim artık BMW veya Mercedes arabamla buralara gezmeye gelirdim. Bunlar bu ülkede hayalin bile ötesinde kaldı. Ben böyleyim, asgari ücretliyle çalışan veya çocuğunu büyüten ne yapsın?

Son düzenleme:

Ülkende alamadığın değeri sana Avrupa veriyorsa o zaman onun gitmek en temel haklarından bir tanesi hiç kimse demesin milliyetçilik duyguları yoktur gidenlerin diye sen ülken için birçok şey geliştirmeye çalışmak istersin ama maddi destekten ötürü hep bir engele takılıyorsun. Devletin katkı sağlaması gerekirkense giderlerse gitsinler demesi de ayrı bir üzücü durum oluyor. Şu anda kimse ülkenin hayrına iş yapmıyor mevki makamı yüksek kişiler daha fazla oy alabilmek için kendilerine muhalif olanları vatanlarına düşkün kimseleri bu gibi ithamlarla bıktırıyorlar.

Aynen kanka ya Türkiye cennet hatta en basit lüks bile olmayan bir oyunu onlar 60 birime alırken biz 1150 birime alıyoruz.

Zamanında Londra'ya gittim fakat her türlü şu anki durumumuzdan iyiydi oda 2017'de ha

Ben İngiltere'de yaşıyorum ve memleket hasreti çekiyorum. Kendi memleketin olmadıktan sonra paran olsa ne olur? Kurulu düzenim olmasa Türkiye'ye geleceğim.

Sen milliyetçi değil misin?

Aynen kanka ya Türkiye cennet hatta en basit lüks bile olmayan bir oyunu onlar 60 birime alırken biz 1150 birime alıyoruz.

Zamanında Londra'ya gittim fakat her türlü şu anki durumumuzdan iyiydi oda 2017'de ha
Ekonomi iyi 1 lira 150 kuruş diyor. (!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…