Z kuşağının Avrupa sevgisi

Ben AKP'li değilim ama Kılıçlaroğlu karşısında kesinlikle Erdoğan'a oy verirdim. Ya adam gidiyor İHA SİHA'lara karşı çıkıyorlar, Demirtaş'ı serbest bırakacağız diyor. Daha ne yapması lazım? Oy vermemek sizin hakkınız ama şu zihniyeti bırakın. Erdoğan'ın karşısına taş koysalar ona oy veririm abi saçmalık bu halden daha kötüsü de olabilir değil olacaktır.
Hayır dostum Ak partilisin 👍
 
Ben AKP'li değilim ama Kılıçlaroğlu karşısında kesinlikle Erdoğan'a oy verirdim. Ya adam gidiyor İHA SİHA'lara karşı çıkıyorlar, Demirtaş'ı serbest bırakacağız diyor. Daha ne yapması lazım? Oy vermemek sizin hakkınız ama şu zihniyeti bırakın. Erdoğan'ın karşısına taş koysalar ona oy veririm abi saçmalık bu halden daha kötüsü de olabilir değil olacaktır.
Burda sana birisi tecavüz edip öldürse %90 serbest bırakılacak. İnanmıyor isen git araştır Ki bu kişi mülteci ise kaydı falan da yok ülkede mümkün değil bulunması.
 
Hocam ne fedakarlığı? Ben size hayatınızı ülkeye ve siyasete mi adayın dedim? Git kurye ol ama işini iyi yap, doktor ol en iyisi ol. Silikon vadisinde çalışacak kapasiteye ulaş bir mühendis olarak. Şimdi aklınıza o zaman neden burada kalayım giderim orada çalışırım gelir. Ben de size şunu diyeyim BAYKAR teknolojiyi bir araştırınız, adamların yaptığına bakınız. Whataboutism nerde yapmışım? Attığım paragrafı eğer okursanız anlayacaksınız benim niyetimi, durumumuzu aynen özetliyor adam gelmiş 100 sene önce bunu yazmış ve bizimkiler de ülkeden gitmek istiyor. Herkes bu fedakarlığı yapmak zorunda değilse sizin dedeniz neden yaptı bu fedakarlığı? Yazdığınızda olumlu tek bir taraf yok. Siz bir sinirle yazmışsınız. Sinirinizi de çok iyi anlıyorum, iktidarı günahım kadar sevmem. Ekonomiyi, eğitimi hatta direkt olarak ülkeyi mahvettiler. Gençliğimizin de bundan etkilenmesi normal lakin ülkeyi kim kurtaracak? Burada abartma yapmıyorum, herkes işini iyi yaparsa zaten kurtulacak ülke. Öğrenci çok mu iyi? Hangi lise öğrencisi 4 sene çalışıyor? Bana şimdi eğitim sistemi kötü diyorsun sonra lise örneği veriyorsun demeyin. Sistemden sıyrılanları görüyoruz. Millet gayet güzel üniversiteler kazanıyor ama barajı zor aşan biri de eğitim sistemi kötü diyor. Benim gençliğe hitabeden alıntı yapmamın sebebi de o. Beni yanlış anlamışsınız, ben ne ülkeyi ne iktidarı güzelliyorum. Siz giderseniz, ben gidersem kime kalacak bu ülke birkaç Arap vatandaşına mı, elin Pakistanlısına mı? Tek istediğim bu ülkenin tekrardan bize emanet edildiği gibi olmasıdır. Saygılar.
Bu başlık altında tartışılacak konu değil bu. Adamın niyeti belli. Sizin bahsettiğiniz konu ise bambaşka. Atatürk dışında Türkiye Cumhuriyeti'ne hayat adayan yönetici yok. Bu adam yaşadığında yalnızdı ve bir deliydi resmen. Zaten kurtuluş savaşı başladığında da kimse inanmıyordu ülkenin kurtulacağından. Bir imkansızı gerçekleştirdi Atatürk. Bunun devamını ise kimse getiremedi. Ben de diyorum ki yıllardır herkesin ömrünü çalmış bu ülke. Türkiye gençlere sorunlardan başka bir şey vadetmiyor şimdilik. Dünyaya bir kere gelen gençler globalleşen dünyada kendi yaşıtlarını görünce burada kalıp zorluk çekmek istemiyor olabilir. Suçlu olan burada gençler değil. Suç Türkiye'de liyakat gibi en basit bir sistemi bile sağlayamanlarda. Gençlere, özellikle Z kuşağına bu kadar yüklenilmesi yanlış. En büyüğü 25 yaşında olan bir kuşaktan bahsediyoruz. Bizi yöneten X kuşağı. Daha Y kuşağı bile yönetim kademesine geçememiş yani. Bu konuda hassas olduğumdan biraz sert mizaç olmuş olabilir kusura bakmayın yoksa ben de ülkede kalıp bu ülkenin sorunlarına kafa patlatan ve bundan gurur duyan bir bireyim. Fakat yine altını çiziyorum ki genç nesil temel ihtiyaçlarını karşılamak için bile en az 10.000 civarı para harcamak zorundaysa o gençlerin çoğu ben bu ülkede yaşamak istemiyorum deme hakkına sahiptir. Bizim bundan sonra yapmamız gerek tek şey ülkeyi yaşanabilir düzeye getirmek. Emin olun kimse yaşadığı vatanı bırakmak istemez. İkinci sınıf vatandaş durumuna düşmek istemez. Maalesef Avrupa'da ikinci sınıf vatandaş olan Türk vatandaşı Türkiye'de üçüncü sınıf vatandaş olmuştur. Bu ayıp ise bizim tercihlerimiz dışında olmuşken gençlerimiz ülkemize küsmektedir. Bu ayıp da bizleri bu duruma düşüren insanların yüzüne vurulmalıdır ve unutulmamalıdır.
Saygılar
 
Son düzenleme:
Ben okudum, çalıştım, emek verdim, din kültürü üzere düşünenler için konuşacak olursam da tevekkül ettim ve sınavlardan sınava atlayarak torpilsiz bir şekilde ortalama bir iş buldum. Hanımımda aynı benim gibi ve iki çalışan bir ev ve bir araba alamıyoruz, kiralarda oturmak da istemiyorum anlıyor musun? Kirada oturacaksam da her yıl ne kadar zam gelecek ya da bizi bu ay mı evden çıkartırlar yoksa diğer ay mı evsiz kalırız diye düşünmek istemiyorum ve gençleri haklı buluyorum. Sizin yaşınızda bir İngilizce ve bir de İspanyolca öğrenip mesleğimi başka yerde icra etseydim artık BMW veya Mercedes arabamla buralara gezmeye gelirdim. Bunlar bu ülkede hayalin bile ötesinde kaldı. Ben böyleyim, asgari ücretliyle çalışan veya çocuğunu büyüten ne yapsın?
 
Son düzenleme:
18 yaşındayım aileden dolayı çok şükür ekonomik sıkıntılar çekmiyorum ama çekseydimde ülkemden başka ülkeye gitmek için bu kadar uğraşmazdım sanırm düzelsin diye uğraşırdım. Atalarımız bu topraklar için az mı emek verdi cengiz Han'dan tut Atatürk'e kadar misal bu insanlar uğraştı o kadar hiç mi sıkıntı çekmediler. Ama şu an bakıyorum yaşıtlarıma gitmeyecek olan bile abi Avrupa'ya huzur, ucuz, rahat ya bence de alım gücü olarak üstünler. Fakat Z kuşağı öyle bir kafasında kurmuşki Avrupa'yı her şey bedava. Ben bu konuda sizin düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkürler.

Ülkende alamadığın değeri sana Avrupa veriyorsa o zaman onun gitmek en temel haklarından bir tanesi hiç kimse demesin milliyetçilik duyguları yoktur gidenlerin diye sen ülken için birçok şey geliştirmeye çalışmak istersin ama maddi destekten ötürü hep bir engele takılıyorsun. Devletin katkı sağlaması gerekirkense giderlerse gitsinler demesi de ayrı bir üzücü durum oluyor. Şu anda kimse ülkenin hayrına iş yapmıyor mevki makamı yüksek kişiler daha fazla oy alabilmek için kendilerine muhalif olanları vatanlarına düşkün kimseleri bu gibi ithamlarla bıktırıyorlar.
 
18 yaşındayım aileden dolayı çok şükür ekonomik sıkıntılar çekmiyorum ama çekseydimde ülkemden başka ülkeye gitmek için bu kadar uğraşmazdım sanırm düzelsin diye uğraşırdım. Atalarımız bu topraklar için az mı emek verdi Cengiz Han'dan tut Atatürk'e kadar misal bu insanlar uğraştı o kadar hiç mi sıkıntı çekmediler. Ama şu an bakıyorum yaşıtlarıma gitmeyecek olan bile abi Avrupa'ya huzur, ucuz, rahat ya bence de alım gücü olarak üstünler. Fakat Z kuşağı öyle bir kafasında kurmuşki Avrupa'yı her şey bedava. Ben bu konuda sizin düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkürler.
Aynen kanka ya Türkiye cennet hatta en basit lüks bile olmayan bir oyunu onlar 60 birime alırken biz 1150 birime alıyoruz.
image.png

wro7oqdnyx791.png


Zamanında Londra'ya gittim fakat her türlü şu anki durumumuzdan iyiydi oda 2017'de ha :D

Ben İngiltere'de yaşıyorum ve memleket hasreti çekiyorum. Kendi memleketin olmadıktan sonra paran olsa ne olur? Kurulu düzenim olmasa Türkiye'ye geleceğim.
 
Aynen kanka ya Türkiye cennet hatta en basit lüks bile olmayan bir oyunu onlar 60 birime alırken biz 1150 birime alıyoruz.
image.png

wro7oqdnyx791.png


Zamanında Londra'ya gittim fakat her türlü şu anki durumumuzdan iyiydi oda 2017'de ha :D
Ekonomi iyi 1 lira 150 kuruş diyor. (!)
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı