Z Kuşağının illa yazılımcı olmaya çalışması

Ben de Z kuşağıyım ve bilgisayarı çok iyi kullanabiliyorum ama hiç "yazılımcı olucam" demedim. Genelde bu tipler parayı kolay yoldan kazanmak (ki hatrı sayılır para kazanıyorlar yazılımcılar.) istiyorlar. Aslında bunun temel sebebi normal iş yapsalar asla karşılığını adam gibi alamayacaklarını bilmeleridir. İstiyorlar ama ne amaçla kendileri de bilmiyor.

Kendisi iyi bir öğrenci, dersleri iyi diye kendi istediği işte ondan daha iyi olan birisi olduğu için o işi seçmeyecek mi yani? İsteyen kazandığı yeri seçer kimse karışamaz, zaten kötüyse ilerleyemez de. Derslerim kötü ama yazılımda çok iyiyim, öbürlerinin dersleri iyi yazılımı kötü ben gireyim diye bir şey yok. Şu anki sisteme göre dersleri iyi olan giriyor. Doğru mudur tartışılır ama kimse istediği mesleği kazandıysa kötü olsa bile bırakmaz.

Ne alakası var? Ben dersleri iyi olanlar yazılımcı olmasın demedim, Sırf dersleri iyi ve yazılımdan anlayanlar, kolayca yazılımcı olabiliyor. Fakat dersleri kötüler, yazılımcı olamıyor dedim.

Bu cümleden nasıl çıkarttınız?

Ben dersleri iyi olanlar yazılımcı olmasın demedim, Sırf dersleri iyi ve yazılımdan anlayanlar, kolayca yazılımcı olabiliyor. Fakat dersleri kötüler, yazılımcı olamıyor dedim.
Dersleri kötü olanlar hak ediyor gibi bir şey diyorsunuz, ne anlamalıydım?

Matematik bilgisi 0 olan insan yazılımcı olmak istemesi peki?

Adam akıllı derslerine çalışmadan sıradan üniversite okuyorlar. Sonra mezun olunca neden işsiz kaldık?

Ne diyoruz sana? Derslerine çalış diyoruz. Öyle orta okul veya lise zamanı yazılıma atılırsan işsiz kalırsın. Bu kadar basit bu olay.

Dersleri kötü olanlar hak ediyor gibi bir şey diyorsunuz, ne anlamalıydım?
Siz öyle anlıyorsanız ben ne yapabilirim?
Hacı millet anlamıyor işte. Her önüne gelenin yazılımcı olmak istemesini geçtik, daha ne araştırma yapıyor, ne bilgisi var, ortalıkta "ben yazılımcı olacağım" diye geçiniyor.

@453476 ben karışmıyorum. Kendi hayatları. Ne yaparlarsa yapsınlar. Ama üniversite bitince ışsiz kalınca buraya gelip ağlamasınlar.

Ben de yazılım okumayı istiyorum. Ama yazılımları sevdiğim için. Lise 2'ye geçtim ve yaşıtlarıma göre çok daha fazla bilgi birikimim var. Aslında aklımda 2 meslek var. Yazılım mühendisliği ya da paramediklik. Bilgisayar kullanımım da keza yaşıtlarıma göre oldukça iyi. Aklımda başka bir meslek yok, daha doğrusu gelmiyor. Evet, para konusunda sıkıntı çekmem muhtemelen. Ama tek sebebim o değil. Övünmek ya da böbürlenmek olarak almayın ama zekamın ortalamanın bir tık üzerinde olduğunu düşünüyorum. Anlamışsınızdır ama yazayım yine. Süper zeka demiyorum kendime. 0-100 arası düşünürsek ve ortalamayı 70 sayarsak, kendimi 80-85 arası görüyorum. Öğrenme ve ezber yeteneğim oldukça iyi. Düzenli bir çalışma ile çok iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Ayrıca özel üniversiteyi geçtim, özel ilkokula gidecek paramız bile yok, hiç olmadı. O yüzden ya kendim başarırım ya da başka bir bölüme giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…