Öncelikle bu bir eleştiri konusudur ve düşündüklerim tamamen bana aittir.
Ya gözünüzü seveyim, neden her bilgisayar kullanabilen, kendini yazılımcı olacak sanıyor? Ciddi soruyorum. Abi bakın, bilgisayarda 3-5 bir şey yapabiliyor, hemen "yazılım öğreneceğim" kafasına giriyor. Bakın, ben kimseye yazılım öğrenmeyin falan demiyorum. Ama sırf öğrenmek için öğrenmeyin.
Ciddi anlamda bazen böyle insanları görünce sinirden çıldırıyorum. Birisine sormuştum(tanıdık) "Neden yazılım öğreniyorsun? Ne yapmayı düşünüyorsun?", bana ne cevap verdi biliyor musunuz? "Kanka bilgisayarda bir şeyler biliyorum, bence öğrenmem iyi olur" dedi. Sırf bilgisayarda birkaç şey biliyor diye, hemen kendini yazılım öğrenme zorunluluğunda tuttu.
Allah aşkına diyorum, bu işinde suyunu çıkartmayın. Bilgisayar kullanabiliyorsun diye, yazılım öğrenmemelisin. Yazılım öğrenmek için bir sebebin olmalı.
Neden isyan ediyorum bu olaya biliyor musunuz? Bu kişiler, sırf daha çok para var diye(yazılım sektörü içerisinde) yazılım okumak istiyor, ve sırf dersleri iyi diye üniversitelerde öne çıkıyorlar. Peki sonra ne oluyor? Yazılım alanında profesyonel gençler, üniversite okuyamıyor. Sırf dersleri kötü diye. Burada, suç o para için yazılım öğrenenin değil, ama payı var.
Ya ciddi anlamda bıktım arkadaş. Her bilgisayar kullanabilen kendini yazılımcı olacak sanıyor? Daha araştırma yeteneği olmayan adam, yazılım öğreneceğim diyor. Yahu bir diğer mesleklere bak, Grafik tasarıma bak mesela. Her şeyi geçtik, İlla bilgisayar kullanabiliyorsun diye, sadece bilgisayarla ilgili meslek yapmakta zorunda değilsin?
Bilgisayar kullanmayı bilmek, artık günümüzde kesinlikle gerekli.
Düşüncelerinizi merak ediyorum bu konuyla ilgili. Cidden son zamanlarda sinirlenirim iyice bozuldu.