Z Kuşağının illa yazılımcı olmaya çalışması

Hocam benim sana lafım yok zaten. Öğrenmek için bir nedenin var. Öğrenmek için öğrenmemişsin veya yazmak için kod yazmıyorsun. Başarılar.

Yazılımcı olacağım diyordum. Mantıklı buldum. Vazgeçtim hayalim aslında itfaiyecilikti ama atanamama korkum var.

Bilgisayar dersinde arduino için bir şeyler kodlarken arkadaşım "Egemen sen yapamıyorsun bunu, ver de ben yazayım" dediği günden sonra öğrenmeyi kafaya koymuştum. Öğrendim iyi kötü bir şeyler, bilgisayardan da biraz anlıyordum. Sonunda ne yazılımcı oldum ne de havalı... Elde ettiğim şey : Okuldaki öğretmenler bilgisayarlarındaki veya akıllı tahtadaki sorunları çözmem için beni çağırdılar lise boyunca( Şikayetçi değildim). Havalı olmak için öğrenecek varsa vazgeçsin. En fazla beni çağırdıkları gibi sizi de "hacker" diyerek çağırırlar.

Eğer yazılımcı olmak istiyorsa olsun. Hevesi olduktan sonra diğer kalan her şey gelir zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine eleştiriye gelemeyen biri.

Hocam adam isteyen istediği mesleği yapar demiş eleştiriye gelememekle ne alakası var bende Valorant oynayanları eleştiriyim o zaman.

Kendini düşündüğün zaman cevabı bulursun.

Haklısın, genelde böyle oluyor. Yazılımcı olsan bile kendini geliştirmediğin sürece ancak akademisyen olarak yazılım mühendisliği derslerine girersin. Kendini geliştirirsen siber güvenlik uzmanı gibi bir çok işte başarılar elde edip belki de Google, Microsoft veya IBM gibi şirketlerden de iş teklifi alabilirsin.

bkz. Can Değer . Kendisi şu anda IBM'in Danimarka ofisinde çalışıyor. Google ve Microsoft gibi şirketlerde kısa süre de olsa deneyimi var. Ayrılma sebepleri genelde istediği gibi kendine uygun rollerin verilmemesi veya başka durumlar. Bilen bilir. Videolarına bakıp daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…