Z Kuşağının illa yazılımcı olmaya çalışması

Ben de yazılım okumayı istiyorum. Ama yazılımları sevdiğim için. Lise 2'ye geçtim ve yaşıtlarıma göre çok daha fazla bilgi birikimim var. Aslında aklımda 2 meslek var. Yazılım mühendisliği ya da paramediklik. Bilgisayar kullanımım da keza yaşıtlarıma göre oldukça iyi. Aklımda başka bir meslek yok, daha doğrusu gelmiyor. Evet, para konusunda sıkıntı çekmem muhtemelen. Ama tek sebebim o değil. Övünmek ya da böbürlenmek olarak almayın ama zekamın ortalamanın bir tık üzerinde olduğunu düşünüyorum. Anlamışsınızdır ama yazayım yine. Süper zeka demiyorum kendime. 0-100 arası düşünürsek ve ortalamayı 70 sayarsak, kendimi 80-85 arası görüyorum. Öğrenme ve ezber yeteneğim oldukça iyi. Düzenli bir çalışma ile çok iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Ayrıca özel üniversiteyi geçtim, özel ilkokula gidecek paramız bile yok, hiç olmadı. O yüzden ya kendim başarırım ya da başka bir bölüme giderim.
Hocam benim sana lafım yok zaten. Öğrenmek için bir nedenin var. Öğrenmek için öğrenmemişsin veya yazmak için kod yazmıyorsun. Başarılar.

Bilgisayar dersinde arduino için bir şeyler kodlarken arkadaşım "Egemen sen yapamıyorsun bunu, ver de ben yazayım" dediği günden sonra öğrenmeyi kafaya koymuştum. Öğrendim iyi kötü bir şeyler, bilgisayardan da biraz anlıyordum. Sonunda ne yazılımcı oldum ne de havalı... Elde ettiğim şey : Okuldaki öğretmenler bilgisayarlarındaki veya akıllı tahtadaki sorunları çözmem için beni çağırdılar lise boyunca( Şikayetçi değildim). Havalı olmak için öğrenecek varsa vazgeçsin. En fazla beni çağırdıkları gibi sizi de "hacker" diyerek çağırırlar.

Öncelikle bu bir eleştiri konusudur ve düşündüklerim tamamen bana aittir.

Ya gözünüzü seveyim, neden her bilgisayar kullanabilen, kendini yazılımcı olacak sanıyor? Ciddi soruyorum. Abi bakın, bilgisayarda 3-5 bir şey yapabiliyor, hemen "yazılım öğreneceğim" kafasına giriyor. Bakın, ben kimseye yazılım öğrenmeyin falan demiyorum. Ama sırf öğrenmek için öğrenmeyin.

Ciddi anlamda bazen böyle insanları görünce sinirden çıldırıyorum. Birisine sormuştum(tanıdık) "Neden yazılım öğreniyorsun? Ne yapmayı düşünüyorsun?", bana ne cevap verdi biliyor musunuz? "Kanka bilgisayarda bir şeyler biliyorum, bence öğrenmem iyi olur" dedi. Sırf bilgisayarda birkaç şey biliyor diye, hemen kendini yazılım öğrenme zorunluluğunda tuttu.

Allah aşkına diyorum, bu işinde suyunu çıkartmayın. Bilgisayar kullanabiliyorsun diye, yazılım öğrenmemelisin. Yazılım öğrenmek için bir sebebin olmalı.

Neden isyan ediyorum bu olaya biliyor musunuz? Bu kişiler, sırf daha çok para var diye(yazılım sektörü içerisinde) yazılım okumak istiyor, ve sırf dersleri iyi diye üniversitelerde öne çıkıyorlar. Peki sonra ne oluyor? Yazılım alanında profesyonel gençler, üniversite okuyamıyor. Sırf dersleri kötü diye. Burada, suç o para için yazılım öğrenenin değil, ama payı var.

Ya ciddi anlamda bıktım arkadaş. Her bilgisayar kullanabilen kendini yazılımcı olacak sanıyor? Daha araştırma yeteneği olmayan adam, yazılım öğreneceğim diyor. Yahu bir diğer mesleklere bak, Grafik tasarıma bak mesela. Her şeyi geçtik, İlla bilgisayar kullanabiliyorsun diye, sadece bilgisayarla ilgili meslek yapmakta zorunda değilsin?

Bilgisayar kullanmayı bilmek, artık günümüzde kesinlikle gerekli.

Düşüncelerinizi merak ediyorum bu konuyla ilgili. Cidden son zamanlarda sinirlenirim iyice bozuldu.
Kendini düşündüğün zaman cevabı bulursun.

Bu sadece yazılımcı olmak isteyenin suçu değil, bilgisayar hakkında çevrendeki insanlara göre fazladan tek bir şey biliyorsan "yazılımcı ol, sen bu işlerden anlıyorsun" gibi şeyler duymak mümkün. Öyle yaparak adamın egosunu şişiriyorlar, çok bilgiliymiş gibi dolaşıyor. Ayrıca yazılım işine herkes para için girmiyor mu zaten?
Haklısın, genelde böyle oluyor. Yazılımcı olsan bile kendini geliştirmediğin sürece ancak akademisyen olarak yazılım mühendisliği derslerine girersin. Kendini geliştirirsen siber güvenlik uzmanı gibi bir çok işte başarılar elde edip belki de Google, Microsoft veya IBM gibi şirketlerden de iş teklifi alabilirsin.

bkz. Can Değer . Kendisi şu anda IBM'in Danimarka ofisinde çalışıyor. Google ve Microsoft gibi şirketlerde kısa süre de olsa deneyimi var. Ayrılma sebepleri genelde istediği gibi kendine uygun rollerin verilmemesi veya başka durumlar. Bilen bilir. Videolarına bakıp daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı