Z170A M5, Intel i5 6600K, GTX 950 Sistem ve PSU Seçimi

monitör hariç 3000TL'lik bu sistemi beğendiniz mi?

• Evet

Oy: 2 14,3%
  • Hayır

Oy: 12 85,7%

• Oy verenlerin toplamı
    14
@Tsugayu öncelikle anakart olarak B150 M3 kafama yattı, hatta OC yapmayacağımı düşünerek işlemciyi de 6600 (K'sız versiyon) seçmeyi düşünüyorum. Frekansın her işlem için çok önemli olduğunu ve uzun vadelibir sistem düşündüğümden işlemciyi değiştirmemeyi düşünüyorum daha alt bir nesil ile. Ekran kartında da benchmark testlerine baktım. gerçekten de ortalama 10 fps'lik bir artış mevcut ancak güç tüketimi ve ısınma konusunda GTX 960 açık ara önce. Bu durumda yazın sıcak havalarda çok gürültülü ve 190w tüketen bir kart tercihi beni düşündürüyor. Tercih edersem de 256 bit oluşundan olacak. GTX 950 konusunda pek bir sözüm yok, bu sisteme hafif kalıyor gibi gerçekten. MSI ve Sapphire R9 380 arasında nasıl bir fark var senfce kullanım olarak? aralarında 100 tlye yakın bir fark var.

şöyle genel bir sorum da var, OC yapmayacak isek 6600K ve Z170A anakart yerine 6600 ve B150 M3 alsak performans kaybı yaşar mıyız ?

@1Game1Gamer B150 ile H170'in yonga olarak ne tür bir farkı var hocam? fiyat olarak da özellik olarak da aynı görünüyor

Arkadaşlar sizlerden aldığım bilgiler ışığında karar vermek üzere olduğum sistemin son hali şu şekil;

Intel® Core™ i5-6600 3,3 GHz Processor (OC yapmayacağım) @1Game1Gamer
MSI B150 GAMING M3 (z170 modeli OC'ye yönelik bir sistemmiş, bir de kullanmayacağım bir sürü özelliği nedeniyle 300tl daha pahalı) @Tsugayu
MSI GTX 960 4G 4GB 128 bit (ileriye yönelik bir sistem için anakart ve işlemciden kısarak ekran kartına yoğunlaştım)
8gb kingston fury DDR4 2666 MHz
120 gb kingston ssd
1 tb 7200 rpm hdd
750W PSU

Bu sisteme siz de olmuş bu diyebiliyor musunuz?

Hepsiburada fiyatı totalde 3100 TL, İlk yazdığım listeye istinaden daha verimli bir sistem oldu gibi. Hepinize çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

AMD'ci kardeşlerim cidden sizlere saygı duyuyorum ancak PC'den almak istediğim randıman, kontrolsüz bir FPS değil, sistemle uyum içinde çalışan, aşırı güç tüketmeyen sessiz ve sorunsuz bir ekran kartı. Sanırım Nvidia'dan yine şaşmayacağım.

Ekran kartı konusunda 960 4G 4GB ve MSI Radeon R9 380 arasında cidden mekik dokudum şu son 2 gündür. Benchmark'larda 380 oyun içi performansında açık ara üstün, ancak güç tüketimi ve en önemlisi, pc kullanımları bana yakın olan tanıdıklarımın tek kelime ile sorumu "amd'ye hayır hacı" şeklinde yanıtlaması nedeniyle Nvidia'dan şaşmamaya karar verdim. Ayrıca türkçe yabancı herhangi bir forumda 128 bit 256 bit olayına takılan kimseyi görmedim kendim hariç :) 64 bit bile kanımca günümüz teknolojisi için yeterli.

Şu siteye de bakmanızı öneririm. Kararımda burası da etkili oldu baya. Çoğu kişi benim düşündüğümü söylemiş. --> Tomshardware

Keşke sistemi dün alsaydın bütün pc bileşenlerinde %10 indirim vardı.

Bütçenizi arttırabilirseniz kesinlikle bu sistemi almalısınız.
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.PNG

Başlığa bak. Hadi onu geçtim konu sahibinin düşündüğü parçalarda herhangi kasa eklemiş mi? Yok.

O zaman ne diye kasa koyayım. Demekki elinde var kasa şimdi bu gereksiz yorumu rapor etsem ceza alsan sonra niye ceza aldım dersin sızlanırsın.

@1Game1Gamer B150 ile H170'in yonga olarak ne tür bir farkı var hocam? fiyat olarak da özellik olarak da aynı görünüyor

Arkadaşlar sizlerden aldığım bilgiler ışığında karar vermek üzere olduğum sistemin son hali şu şekil;

Intel® Core™ i5-6600 3,3 GHz Processor (OC yapmayacağım) @1Game1Gamer
MSI B150 GAMING M3 (z170 modeli OC'ye yönelik bir sistemmiş, bir de kullanmayacağım bir sürü özelliği nedeniyle 300tl daha pahalı) @Tsugayu
MSI GTX 960 4G 4GB 128 bit (ileriye yönelik bir sistem için anakart ve işlemciden kısarak ekran kartına yoğunlaştım)
8gb kingston fury DDR4 2666 MHz
120 gb kingston ssd
1 tb 7200 rpm hdd
750W PSU

Bu sisteme siz de olmuş bu diyebiliyor musunuz?

Hepsiburada fiyatı totalde 3100 TL, İlk yazdığım listeye istinaden daha verimli bir sistem oldu gibi. Hepinize çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

AMD'ci kardeşlerim cidden sizlere saygı duyuyorum ancak PC'den almak istediğim randıman, kontrolsüz bir FPS değil, sistemle uyum içinde çalışan, aşırı güç tüketmeyen sessiz ve sorunsuz bir ekran kartı. Sanırım Nvidia'dan yine şaşmayacağım.

Ekran kartı konusunda 960 4G 4GB ve MSI Radeon R9 380 arasında cidden mekik dokudum şu son 2 gündür. Benchmark'larda 380 oyun içi performansında açık ara üstün, ancak güç tüketimi ve en önemlisi, pc kullanımları bana yakın olan tanıdıklarımın tek kelime ile sorumu "amd'ye hayır hacı" şeklinde yanıtlaması nedeniyle Nvidia'dan şaşmamaya karar verdim. Ayrıca türkçe yabancı herhangi bir forumda 128 bit 256 bit olayına takılan kimseyi görmedim kendim hariç :) 64 bit bile kanımca günümüz teknolojisi için yeterli.

Şu siteye de bakmanızı öneririm. Kararımda burası da etkili oldu baya. Çoğu kişi benim düşündüğümü söylemiş. --> Tomshardware
O öneri aldığın arkadaşların dostun kimler ise artık baya geçmişte kalmış burdaki insanların söyledikleri doğrultusunda gidersen mutlu olursun burada kimse AMD'ci veya NVIDIA'cı değil herkese bütçesine göre en uygun performansı verecek sistemler toplanıyor.
Mesela 1500 liralık bir sisteme ağırlıklı olarak gtx 750 ti öneriliyor iken 3000tl civarına her zaman r9 390-gtx 970 öneriliyor 2side uygun ama sen geleceğe yönelik dersen ki amd bu durumda seçiyorsun ram fazlalığından ötürü.
Farklı bi örnek vereyim 10.000 liralık sisteme ise genel olarak öneri gtx titan x'ten yana oluyor. (AMD'ci kardeşlerinden)
2500 liralık sistemlere ise r9 380x önerisi yapılıyor ağırlıklı olarak.
Sonuç olarak kimseye bi marka veya bi üretici dayatması yapılmıyor.
Herkese bütçesine uygun öneriler yapılmakta.
Sana o şekilde amd den uzak dur diyen dostlarına sor bakalım hangi kartın hangi karttan daha çok performans verdiğini saysınlar sıralasınlar eminim bi fikirleri bile olmayacaktır. Zaten olsa bu şekilde amd'den uzak dur diyemezdi. Şuan piyasanın en güçlü ekran kartı amd'ye ait olduğu düşünülürse ve en yeni teknolojide onla olduğu düşünüldüğünde HBM bellekler yani.

Başlığa bak. Hadi onu geçtim konu sahibinin düşündüğü parçalarda herhangi kasa eklemiş mi? Yok.

O zaman ne diye kasa koyayım. Demekki elinde var kasa şimdi bu gereksiz yorumu rapor etsem ceza alsan sonra niye ceza aldım dersin sızlanırsın.
Yalnız ben hesap sormadım. Sadece soru sordum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı