Z270 sistem RESET tuşuna bastıktan sonra açılma sorunu

kamlikli

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Yeni aldığım Z270 Gaming M3 anakart üzerine bütün bağlantıları eksiksiz yapmama rağmen cihaz ilk açılışta çalışıyor fakat görüntü vermiyor. Daha sonrasında reset tuşuna bastığımda PC açılıyor. Her seferinde böyle ara ara yaptığı bir şey değil. Bugün baya bi uğraştım. BIOS pilini söküp geri taktım. Bağlantıları komple söküp geri yaptım. RAM'lerin yerini değiştirdim. 3 kere ekran kartı söküp dahili karttan açılış yaptığımda ilk seferde açıldı. Sorun çözüldü sanıp ekran kartımı geri taktım ve açmaya çalıştım ama sorun aynı devam ediyor.

Bu arada ekran kartının altında ve RAM'larin takılı olduğu yuvaların üstünde kırmızı led yanıyor. Şu an PC'nin çalışmasında hiçbir sorun yok. Bütün oyunları ultra da çok rahat oynatıyor. Sadece açılırken böyle bir sorun var.

Kırmızı ledlerin yanması ne demek? Ayrıca ilk açılışta PC'nin açılması için ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun elektrik elektronik ile igisi yok da, keşke Masaüstü PC bölümüne açsaymışsınız.

O led PCI EX hattının kaç hızda çalıştığını belirtiyormuş. Kırmızı ise X16 hızında, beyaz ise x8 hızında yani sorun yok o led ile ilgili.

upload_2017-1-24_14-55-35.png

RAM'lerinizi kılavuzda yazan sıra ile takın;

upload_2017-1-24_14-58-50.png

Kılavuzu incelemenizde fayda var, herşey açık ve net bir biçimde belirtilmiş.

Support For Z270 GAMING M3 | MSI Global | Motherboard - The world leader in motherboard design

Konunun elektrik elektronik ile igisi yok da, keşke Masaüstü PC bölümüne açsaymışsınız.

O led PCI EX hattının kaç hızda çalıştığını belirtiyormuş. Kırmızı ise X16 hızında, beyaz ise x8 hızında yani sorun yok o led ile ilgili.

Eki Görüntüle 211511

RAM'lerinizi kılavuzda yazan sıra ile takın;

Eki Görüntüle 211513

Kılavuzu incelemenizde fayda var, herşey açık ve net bir biçimde belirtilmiş.

Support For Z270 GAMING M3 | MSI Global | Motherboard - The world leader in motherboard design

RAM sorunu. RAM modüllerini kitapçıkta belirtilen şekilde takın.

Herşeyi kitapçıktakine uygun olarak taktım. Hiçbir eksiği yok. Ayrıca kılavuzada baktım eminim. Donanım yerleştirmede sorun yok. Yalnız RAM'larin sorunlu olduğu kuvvetli bir ihtimal. Bugün sıfır 8+8 16 GB RAM alıp deneyeceğim. Önerebileceğiniz marka var mı?

Şuan üzerinde daha 1 haftalık olmayan Crucial marka 2400 mhz DDR4 RAM takılı. İade etmeden önce yeni bir RAM alıp deneyeyim. Bu vesile ile RAM kapasitemide 16 GB tan 32 GB çıkarmış olurum.

Benimde anladığım kadarı ile RAM de sorun. Çünkü biostan RAM voltajını +50 Mv arttırdığımda PC açılıp kendi kendine reset atıyor öyle açılıyor. Voltajı normale çektiğimde PC açılıyor ama görüntü gelmiyor. Reset tuşuna bastığımda açılıyor. %99 RAM sorunu ama sıfır RAM'lar nasıl sorunlu oluyor anlamış değilim.

Herşeyi kitapçıktakine uygun olarak taktım. Hiçbir eksiği yok. Ayrıca kılavuzada baktım eminim. Donanım yerleştirmede sorun yok. Yalnız RAM'larin sorunlu olduğu kuvvetli bir ihtimal. Bugün sıfır 8+8 16 GB RAM alıp deneyeceğim. Önerebileceğiniz marka var mı?

Şuan üzerinde daha 1 haftalık olmayan Crucial marka 2400 mhz DDR4 RAM takılı. İade etmeden önce yeni bir RAM alıp deneyeyim. Bu vesile ile RAM kapasitemide 16 GB tan 32 GB çıkarmış olurum.

Benimde anladığım kadarı ile RAM de sorun. Çünkü biostan RAM voltajını +50 Mv arttırdığımda PC açılıp kendi kendine reset atıyor öyle açılıyor. Voltajı normale çektiğimde PC açılıyor ama görüntü gelmiyor. Reset tuşuna bastığımda açılıyor. %99 RAM sorunu ama sıfır RAM'lar nasıl sorunlu oluyor anlamış değilim.

Ram sorunu ise buradaki led yanması lazım.
upload_2017-1-25_15-14-19.png

Ram sorunu ise buradaki led yanması lazım.
Eki Görüntüle 211721

Evet onada dikkat ettim açılırken çok kısa süre (1-2 saniye aralığında) yanıyor daha sonra sönüyor. Tekrar reset attığımda yine aynı şekilde yanıyor sönüyor.(Yanıp sönmüyor sadece 1-2 saniye yanıyor sonrasında sönüyor) inşallah çözeceğiz. Bugün yeni RAM alıcam iş çıkışı.

@Silinen üye Bugün yeni RAM alacaktım fakat işlerimin uzamasından dolayı gidemedim. Şimdi eve geldim ve RAM'lari tek tek kontrol ettim. Tek başlarına DIMM2 yuvasına takılı iken PC sorunsuz açılıyor. Fakat DIMM2 ve DIMM4'e ikisinide taktığımda aynı sorun baş gösteriyor. RAM'larda bir sorun olmadığı burdan belli olmuş oldu. Ya RAM soketleri arızalı ya da sistem RAM'lari geç algılayıp boot ediyor. Tek RAM takılı iken hiç bir sorun yok. Umarım anakart soketi arızalı değildir. Çünkü daha yeni anakart ve BIOS güncellemesi dahi hiç yayınlanmamış bir anakart. Şimdi çift RAM takılı açtım iki kere sıkıntı çıkmadı. PCyi 5-6 kere aç-kapa yapıp (prizdende çekip elektriğini iyice alıcam) kontrol etmek kaldı. İnşallah bir sorun çıkmayacağını umuyorum. Yoksa 1 haftalık anakart servise gidecek :(

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı