Z370 anakart için işlemci önerisi

İSOPRO

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba hocalarım. Bende Gigabyte Z370 HD3p modelli bir anakart var. Bu anakart ile ilgili birkaç kez konu açtım ama bu sefer daha iyi ve daha net bir konu açmaya karar verdim. Bu bilgisayarımı yasaklı bir site olan UserBenchmark.com da teste soktum ve sonuçlar da şu an takılı olan i5 9400F işlemcimin normalden daha iyi performans gösterdiğini söyledi doğruluk oranını bilmiyorum fakat bu i5 9400F işlemcisi anakartı pek zorlamıyor gibi geldi bana. Orta düzeyde zorlu bir oyun oynadım sonra VRM'lere elimi değdirdim ve VRM'ler benim vücut sıcaklığımdan biraz daha sıcak olduğunu hissettim bu anakart i5 9400F i sonuna kadar iyi besliyor bence ve ben işlemciyi yenisi ile değiştirmek istiyorum sizce hangi işlemci bu anakarta uyar bu anakart hangi işlemciyi besleyebilir sizce? Bu anakartta yabancı bir YouTuber i5 9600K ile uzun süre OC yapmıştır ve sorduğum da ise i7 9700K'nın 20 dakika OC yapıp VRM'lerin aşırı ısınması nedeniyle termal bir kısma olacağını söyledi ama ben sizinde fikrinizi merak ettim hocalarım.
i9 9900K.
i7 9700K.
i5 9600K.
i7 8700K.
Sizce bu işlemcilerden hangisini alırsam bilgisayarıma daha uyumlu olur, daha iyi beslenir ve daha iyi performans sağlar?

Bütçe nedir?
Soğutmanız nedir?
Oynayacağınız oyunlar nedir?

@İSOPRO

Hocam bütçem yok sadece sorduğum soruda bulunan işlemciler arasından bir seçim yapmanızı istiyorum hocam. Anakartimin değişik ve detaylı bilgi verilmeyen VRM'leri var i9 almayı düşünüyorum ama bu anakart o işlemciyi beslerken aşırı ısınırsa işlemci i5 performansı verir ya da daha düşük bir performans verir.

Çoklu çekirdekli oyunlar oyanyacaksanız 9900k öneririm. Normal şartlarda 9700k öneririm.
@İSOPRO

Hocam öneriniz için teşekkür ederim ancak ben işlemci ye göre değil anakarta göre seçim yapıyorum eğer anakart işlemcinin çektiği elektriğe watt değerlerini işlemciye veremezse işlemci kendi performansından daha düşük bir performans verir.

Anakartınızın yeteceğini düşünüyorum.
@İSOPRO

Fikrinizi paylaştığıniz için teşekkür ederim hocam i7 işlemcisi 20 dakika %100 yükte çalışırsa anakart aşırı sıcaklık nedeniyle işlemciye giden gücün bir kısmını düşürecek ama i9 uzun süre %100 çalıştığı zaman i7'den çok daha fazla güç harcıyor oyunlarda da i7 işlemcisi i9 işlemcisinden daha fazla güç harcıyor mesela i9 bir oyunda %40 çalışıyorsa i7 %70 çalışıyor ve i9'dan daha fazla güç harcıyor bende bu iki işlemci arasında kaldım.
Hocam size bir soru daha soracağım. Soru sizce gigabiyte Z370 HD3p vs. gigabiyte Z370n Wi-Fi sizce bunlardan hangisi daha iyi bu soruyu sorma nedenim bazı kullanıcılar Z370n Wi-Fi modelli anakarta i9 9900K takıyor her şeyin en iyisini takıyorlar HD3p bu Z370n Wi-Fi'den daha iyi ise ben i9 9900K almaya karar vereceğim hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı