Z370P D3 Anakart için Kasa ve RAM önerisi

O zaman önerileriniz doğrultusunda RAM slotu kullanama problemimi çözeceğim umarım ☺
Yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim.

Şu anki CPU Soğutucusu bu hocam peki bunun RAM slotuna denk gelen fanı çıkartsak bir sıkıntısı görür müyüz? O.C yapılmadı, yapılmayacak zaten. Sadece oyun ve yayın bilgisayarı olarak kullanılıyor.
@enes.wtp
Sıcağı biraz daha yavaş atabilir, işlemci de biraz geç soğur. Sorun bu olur, zaten fan 9.2mm fazla büyük değil.

Sıcağı biraz daha yavaş atabilir, işlemci de biraz geç soğur. Sorun bu olur, zaten fan 9.2mm fazla büyük değil.
Anladım. Lakin RAM Slotunu kapatıyor yani herhangi bir ekstra RAM takamıyorum maalesef o yüzden kasa ve soğutucu değişikliğine gitmek istiyorum. Şu an tek slot zorunlu 8 GB kullanılıyor.

Anladım. Lakin RAM Slotunu kapatıyor yani herhangi bir ekstra RAM takamıyorum maalesef o yüzden kasa ve soğutucu değişikliğine gitmek istiyorum. Şu an tek slot zorunlu 8 GB kullanılıyor.
İşlemci: 95W
Soğutucunun, soğutabileceği TDP: 120W

Fanı çıkartınız ve RAM takınız. Performans artar ve MSI'ın KDV indirimi bulunmakta. Güzel fiyatlara, harika kasalar var.

O zaman şöyle yapalım diyorum, sağ tarafında olan (sadece orta ki fan kalacak) yani RAM slotuna denk gelen fanı çıkartalım ve test edelim sıcaklıklarını dediğiniz gibi sıkıntı çıkabilir lakin rahatsız edecek duruma gelirse değişikliğe gidilebilir diye düşünüyorum. Amaç sadece ikinici RAM slotunu kullanmak bu yüzden ekstra masraflara girmek çok mantıklı gelmiyor.

O zaman şöyle yapalım diyorum, sağ tarafında olan (sadece orta ki fan kalacak) yani RAM slotuna denk gelen fanı çıkartalım ve test edelim sıcaklıklarını dediğiniz gibi sıkıntı çıkabilir lakin rahatsız edecek duruma gelirse değişikliğe gidilebilir diye düşünüyorum. Amaç sadece ikinici RAM slotunu kullanmak bu yüzden ekstra masraflara girmek çok mantıklı gelmiyor.
Çok mantıklı. Siz test edin ve etiketleyin, yardımcı olacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı