Z390 Anakart Tavsiyesi

Sen bilirsin daha önce bir arkadaşım için bu tarz bir sistem kurdum. Alacağın FPSler ve performans % 30 a kadar artar bilgin olsun. İyi hava akışı olan bir kasa ile o RAMler gerçekten çok iyi soğuyor bu arada gayet başarılı
Dediğin model anakart çok pahalı hocam 3.800 TL civarı 😏 Ben en fazla oda maximum 2.200 verebilirim kendimi zorlayarak oda

GİGABYTE AORUS ULTRA almanızı öneririm.zaten seçeceğiniz 3 anakartta hemen hemen aynı kalitede olacaktır. Bu fiyatlarda ki anakartlardan düşük kalite beklemeyin. Gigabyte ram frekansı konusunda önde olduğu için GİGABYTE alınır.

Sen bilirsin daha önce bir arkadaşım için bu tarz bir sistem kurdum. Alacağın FPSler ve performans % 30 a kadar artar bilgin olsun. İyi hava akışı olan bir kasa ile o RAMler gerçekten çok iyi soğuyor bu arada gayet başarılı
Ramler istediği kadar soğusun anakart sayesinde %30 fps artışı yakalanamaz.

%30 mu arttı? :ROFL:

Rami istersen 4400mhz yap oyunlardaki asıl performansı ekran kartı belirler. O ramin frekansını istediğin kadar arttırıp soğutsanda %30 fps artışı yakalayamazsın(apu sistem değilse).

Evet kardeşim ispatlıyayım mı hayatında kaç tane böyle sistem topladın 5.2 ghze çek bütün çekirdekleri 4133 mhz ramin cl 19 değeri oyun içine değil render işine yarar onu da 17 civarına çek 0.5 değerinde bir voltaj arttırman gerekiyor boş konuşmayın ben burada yaptığım işi söylüyorum bunları da bu anakart sayesinde yapabildim faz değerleri güzel OC stabil ısınma problemi yok
Rami istersen 4400mhz yap oyunlardaki asıl performansı ekran kartı belirler. O ramin frekansını istediğin kadar arttırıp soğutsanda %30 fps artışı yakalayamazsın(apu sistem değilse).
Asıl peformansı ekran kartı belirlemez üst düzey ekran kartlarının vereceği zaten aynı performanstır quadcore işlemciye tak o zaman 2080 ti bu işlemciler RAM boşuna mı çıkıyor 2133 3000 mhz arasında oyununa göre 50 FPS farkı boşuna mı oluyor çok anlıyormuş gibi ekran kartı belirler yazıyor birde

Biraz daha üsluplu konuşursanız seviniriz. Şunu demek istiyoruz. Oyunlardaki fps yi ekran kartı belirler. Ram maximum 15 fpslik bir artış sağlar sisteme. Sizin dediğiniz %30 luk bir artış ciddi bir rakamdır. O zaman millet o RTX 2080 Tİ a o kadar para vermek yerine gitsin 1080 Tİ alsın. Ramleri overclocklayıp RTX 2080Tİ performansı elde etsin.

Benim demek istediğimi sizde anladınız fakat anlamak istemiyorsunuz. Quad core benzetmesi çok saçma bir benzetme. Zaten bu ekran kartını alan bir insan gidipte buna darboğaz yapacak bir işlemci almaz.

Biraz daha üsluplu konuşursanız seviniriz. Şunu demek istiyoruz. Oyunlardaki fps yi ekran kartı belirler. Ram maximum 15 fpslik bir artış sağlar sisteme. Sizin dediğiniz %30 luk bir artış ciddi bir rakamdır. O zaman millet o RTX 2080 Tİ a o kadar para vermek yerine gitsin 1080 Tİ alsın. Ramleri overclocklayıp RTX 2080Tİ performansı elde etsin.
Arkadaşım bak 2080 ti bulunan 2 eş sistemden bahsediyorum ben sana gidip birinde 1080 ti var demiyorum eğer şu sistemi benim dediğim gibi kurar ise 100 fps alacağı yerde 130 fps alacak bunu 2080 ti ile yaparsan 130 alacağın yerde 160 alacaksın sen bunun tam olarak neyini anlamıyorsun bana söyler misin bu sistem bu şekilde çalışırsa normalde vereceğinden % 30 daha fazla performans verecek

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı