Z390 ve Corsair Vengeance DDR4 3600 MHz RAM uyumsuz mu?

TrkAkaydn

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi satın almak istediğim RAM, anakart ile uyumlu değilmiş.
Dolayısıyla mail attılar vs. görüşme halindeyiz. Ben ürünü göndermelerini istedim.
Uyumluluk hiçbir şekilde yokmuş vs. tarzında söylediler.

Anakartım: Gigabyte Z390 Aorus Pro Intel Z390 Socket 1151 DDR4 4266MHz(o. C. )

Satın almak istediğim RAM: 16 GB (2x8GB) DDR4 3600MHz Corsair Vengeance RGB SIYAH C18
16 GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CORSAIR VENGEANCE RGB SIYAH C18 (CMW16GX4M2Z3600C18) Ram CORSAIR

Uyumluluk listesi aşağıda.

https://download.gigabyte.com/FileList/Memory/mb_memory_z390-aorus-pro_190415.pdf

RAM listede görünüyor ama 4 tane 8 GB RAM olarak 2x8GB RAM olarak değil.
CMW32GX4m4C3600c18 ver4.31 şu şekilde ve 4. Memory socket Support işaretli değil.

Arkadaşım bu anakartın aynısını ama Wi-Fi ile olanı 4x8GB taktı ve herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Fiyat olarak da uygun bulduğum için kaçırmak istemiyorum. Ödemesi de yapıldı.

Bu konudaki fikrinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana size daha pahalı bir bellek ya da anakart aldırmak istiyorlar gibi geldi :)

QVL sadece test edilen belleklerle oluşturulur. Bu, test edilmeyenlerin uyumsuz olduğu anlamına gelmiyor. Orayı referans alarak uyumsuz olduğuna karar vermek imkansız. Görüştüğünüz firma bunu test ettiği için mi bu şekilde yazmış? Sorabilir misiniz?

Merhaba,
Test ettiklerini sanmıyorum çünkü mail trafiğimizde nasıl o sonuca vardıklarını iki kere belirttiler;

Listeyi incelediğimizde ve yine Ram için https://www.corsair.com/ca/en/memoryfinder?type=motherboard adresinden anakart incelediğimizde uyumlular listesinde ürün bulunmuyor.

Uyumlular listesinde olmaması elbetteki uyumsuz anlamına gelmiyor ancak BIOS Update ile çözülmemesi durumunda iadesinin alınamayacağını belirtmek isteriz.

Bu tip ürünler orijinal kutusu açıldıktan sonra ne yazık ki tekrar satılamıyor.

Bu cevapları üzerine bende aşağıda ki gibi cevap yazdım.

Merhaba,

Ürün uyumluluk listesinde hiç olmasa evet ama listede bulunduğu için büyük bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar.

Sonrasında aldığım cevap şu şekilde oldu.

Teknolojipazar MH: Sistem üzerinde belirtmiş olduğunuz iletişim numarasından sizleri aradık fakat ulaşamadık. Öncelikle Corsair resmi sitede ve Anakartınız resmi sitede incelediğimizde satın almış olduğunuz ürün uyumsuz olarak gözükmektedir. Bios güncellemesi yapmanız durumunda bile uyum sağlayamayacağını görüntülemekteyiz. Bu tür ürünler ambalaj, bant, mühür gibi unsurlar açıldıktan sonra her hangi bir arıza olmadan markadan destek alabilmemiz mümkün değildir. Bu sebepten dolayı, maalesef doğrudan iadesi yapılmaz çünkü tekrardan satılabilir özelliğini kaybetmiş bulunmaktadır. Takdir ederseniz kullanılmış ürünü tekrardan sıfır ürün gibi satış pazarına sunmak mümkün değil. İlgili departman tarafından uyumlu ram bilgisi sizinle paylaşılmıştır. Onayınız dahilinde siparişiniz değiştirilebilir. Bunun için öncelikle fiyat farkı kontrolü yapılacaktır yada prosedür gereği konu muhasebe birimine aktarılarak gereken iade işlemi tarafımızca yapılacaktır. Dönüşünüzü bu mail üzerinden yapmanızı rica ederiz

Bu cevaba istinaden de satın almış olduğum ürünü göndermelerini istedim.
Henüz bir cevap almadım. Ödemesi de yapılmıştı, bakalım nasıl bir yol izleyecekler.

Bana size daha pahalı bir bellek ya da anakart aldırmak istiyorlar gibi geldi :)

Bence ellerinde o ürün kalmamış (şuan girildiğinde stokta yok uyarısı veriyor) ve/veya fiyatlandırmada bir yanlışlık olmalı çünkü şuan alınabilecek en iyi fiyattı.
Aynı ürünü 3200Mhz olarak itopyada kampanyalı ki o bile 8 tl aldığım 3600mhz'den pahalı.
Ama dediğiniz gibi farklı bir ürün önermedi de değiller 😄

Önerdikleri ürün: KINGSTON 16GB 2666Mhz DDR4 CL19 Pc Ram KVR26N19D8/16 - Fiyat 475,09 tl

İlgi ve cevaplarınız için ayrıca teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı