Z490-A sistemde farklı fanlar beraber çalışır mı?

• Konuyu başlatan Wetttt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 608
Öncelikle merhaba, aşağıdaki bileşenlerden oluşan bir sistem toplayacağım ancak RGB fan kontrolü konusunda kafama takılan bir soru var.
Cooler Master TD500 gibi bir kasa alırsam onda gelen RGB fanlar, sıvı soğutmamdaki fanlar, RAM'lerin RGB'si ve sisteme TD500'ün öndeki 3'lü fanından bir tanede egzoz fanı alıp bunların hepsini beraber senkron olarak çalıştırabilir miyim? Yoksa Corsair kasa mı almam gerekiyor?

Sıvı soğutma Corsair H100i RGB Platinum CW-9060042-WW Sıvı Soğutma Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

RAM.

Anakart.

TD500 kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geç kalmışım ama yazayım.

RAM'leri hem iCUE ile, hem de Armoury Crate'den kontrol edebilirsin ancak ben iCUE ile kontrol etmeni öneriyorum. Daha stabil çünkü.
Sıvı soğutma sadece iCUE'dan kontrol edilebilir.
MasterBox TD500 Mesh'teki fanlar ise Armoury Crate'den kontrol edilecek.

Normalde ASUS anakartların iCUE desteği var. Yalnız tek bir sorun var. iCUE'de ASUS Motherboard seçeneği çıkacak ancak renk veya efekt değiştirdiğin zaman sadece anakartın dahili ışıkları ve RGB girişlerine takılı olan fan veya LED şeritler renk değiştirecek. iCUE'nun ASUS anakartlar için ARGB desteği yok.
1609672426453.png

Corsair bir kasa alırsan (önerim bu durumda iCUE 4000X'tir) on numara beş yıldız olur.

RAM'leri hem iCUE ile, hem de Armoury Crate'den kontrol edebilirsin ancak ben iCUE ile kontrol etmeni öneriyorum. Daha stabil çünkü.
Sıvı soğutma sadece ICUE'dan kontrol edilebilir.
Masterbox TD500 Mesh'teki fanlar ise Armoury Crate'den kontrol edilecek.

Normalde ASUS anakartların iCUE desteği var. Yalnız tek bir sorun var. ICUE'de ASUS motherboard seçeneği çıkacak ancak renk veya efekt değiştirdiğin zaman sadece anakartın dahili ışıkları ve RGB girişlerine takılı olan fan veya LED şeritler renk değiştirecek. ICUE'nun ASUS anakartlar için ARGB desteği yok.
Eki Görüntüle 814209

Corsair bir kasa alırsan (önerim bu durumda iCUE 4000X'tir) on numara beş yıldız olur.

Anladım teşekkür ederim zaten Corsair alırsam tamda üstüne bastınız onu düşünüyordum Corsair alırsam hepsini beraber iCUE yazılımından kontrol edebilirim ama değil mi doğru anladım?

Sıvı soğutma sadece ICUE'dan kontrol edilebilir.
Masterbox TD500 Mesh'teki fanlar ise Armoury Crate'den kontrol edilecek.

Normalde ASUS anakartların iCUE desteği var. Yalnız tek bir sorun var. ICUE'de ASUS motherboard seçeneği çıkacak ancak renk veya efekt değiştirdiğin zaman sadece anakartın dahili ışıkları ve RGB girişlerine takılı olan fan veya LED şeritler renk değiştirecek. ICUE'nun ASUS anakartlar için ARGB desteği yok.
Eki Görüntüle 814209

Bir de peki TD500'deki fanların RGB'lerini anakarta takarsam gene hepsini beraber ICUE'de anakartımdan kontrol edebilir miyim peki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı