Z500 - Fps Yüksek Ama Kasıyor

Dynamic

Hectopat
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
82
Yer
Kocaeli/Gölcük
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, Lenovo Z500 Leptop'um da donanımsal ya da yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama gerçekten hala sorunun nerden kaynaklandığını çözemedim.

Sorun şu ki League of Legends oynarken takım savaşları sırasında yüksek efektif sahneler olduğu için fps değerim 45-55 arası oluyor ama fps değerleri 45-55 arası olduğu halde takım savaşının ortasında 3-4 saniyelik bir kasma gerçekleşiyor. Takım savaşında ki efektif sahneler geçtikten sonra fps değeri +55'in üzerine çıktığı an kasma ortadan kalkıyor.Takım savaşı dışındaki fps değerim ise 80-110 arasında değişiyor.

Ben Hdd'den şüphelendiğim için Leptop'u Hdd değişimi için garantiye gönderdim. Hdd'yi değiştirip geri yolladılar ancak yine takım savaşlarında fps 45-55 arasındayken kasmalar meydana geliyor. Yani anlıyacağınız fps değerim 45-55 arasındayken oyun kasıyor.

Şimdi tekrardan Leptop'u garantiye yollayacağım ancak hangi parçada sorun olduğunu bilmem lazımki açıklamada belirteyim ilgilensinler. Konu uzun oldu gerçekten kusura bakmayın, şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Not: Bendeki leptop'un bir üst modeli (z510) arkadaşımda var. İkisi arasındaki tek fark işlemci ve z510'da bulunan fazladan 8gb ssd. Arkadaşım'a sorduğumda takım savaşları sırasında ondada fps değeri 45-55 civarına düşüyormuş ancak bir kasma yaşamıyormuş fps değeri 45-55 arasındayken.
 
Lolü performanslı ekran kartıyla açmalısın, yani Nvidia yada Amd gibi. Ekran kartı sürücünü güncelle sitesinden, artı biosuda güncelle.Hala sorun varsa Ramlerini kontrol et, şişme yada doluluk dan dolayı kastırıyor olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı