Z690-P sistemde ARGB fan ve sıvı soğutma kontrolü nasıl yapılır?

Daha fazla  
  • Dark guardıon Pro.
  • MSI Z690-P
  • Cooler Master Masterliquid 240mm v2.

Dostlar sıvı soğutmanın fan renkleri kendi otomatik değişiyor. ARGB fanları ise kasa üzerinde ki tuştan değişiyorum. Kumanda bozuk veya pili bitti bilmiyorum çalışmıyor. Benim sormak istediğim ARGB fanlarımı ve sıvı soğutma fanlarımı yazılım üzerinden nasıl kontrol edebilirim? Hangi kabloyu anakarta takmak lazım? Kasanın kendi kontrolcüsü var. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızın arkasında fan çoklayıcı var.

DKCHGRPRO-icgorsel-19.jpg

Çoklayıcıdaki MB Sync bağlantısını anakartaki JRAINBOW pinlerine yapın, anakart üzerinde sarıyla işaretledim.

Sıvı soğutma için de pompa ve fanlardan çıkan RGB kablolarını soğutucu kutusundan çıkan RGB çoklayıcı kabloya bağlayın. Çoklayıcının boşta kalan ucunu da aşağıda mavi ile belirttiğim JRGB başlığına bağlayın. Bu bağlantıyı yaparken kablo üzerindeki ok işaretinin RGB başlığının sol tarafına (kalın beyaz çerçeveyle belirtilen yere) gelmesine dikkat edin.

1024.png

Hocam teşekkür ederim açıklamanız çok güzel oldu. Bu şekilde hem fanlarımı hem de sıvı soğutmanın renklerini yazılım üzerinden kontrol edebilirim. Yalnız benim kasamda ki kontrolcü attığım fotoğrafta ki gibi olabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_20220827_103824.jpg
    IMG_20220827_103824.jpg
    340,7 KB · Görüntüleme: 137
  • received_858822822027083.jpeg
    received_858822822027083.jpeg
    72,3 KB · Görüntüleme: 107
Emin olmamakla birlikte data portundan bağlantı yapmanız gerekir diye düşünüyorum o zaman. Kasanız Dark Guardian Pro ARGB değil mi? Şu yani:

Evet bu kasa ama izlediğim birkaç videoda kumanda ve kontrolcü değişik olabiliyor. Mesela bana gelen kumanda beyaz. Bir de kontrolcüyü önce devreden çıkarmam lazım değil mi anakarttan kontrol etmek için. Hangi tuştan devre dışı bırakılıyor.

Evet bu kasa ama izlediğim videolarda kasa ile gelen kumanda ve kontrolcü değişik olabiliyor. Sizin attığınız kumanda siyah mesela bana gelen farklı beyaz kumanda. Datayı mi takacağım hocam jrainbowa.

Son düzenleme:
Data bağlantısı olan mı sizinki? Oraya bağlanan kablonun iki ucunun da fotoğrafını paylaşır mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı