Z690-P Wi-Fi RAM upgrade yaptıktan sonra PC açılmadı

Enginaar0

Picopat
Daha fazla  
Anakart
Asus Z690P-Wifi
İşlemci
i7 13700KF
Merhaba,

Elimde i7 13700KF, ASUS Z690-P Wi-Fi anakart ve 32 GB 6000 MHz DDR5 RAM bulunmakta. BIOS güncel durumdadır.

Anakart ve RAM linklerini bırakıyorum şöyle:

Ben bu sisteme aynı model marka 2x16 RAM eklemek istedim ve vatandan aldım bu sefer. Aldığım RAM linki şöyle:

Sorunum şu şekilde, RAM'ler daha once B1 B2 slotuna gore takılıydı yanı anakartın kutusundan cıkan kurulum kagıdına gore yerlestırdım yani bir slot boş bir slot dolu bir slot bos bir slot dolu seklinde. Daha sonra linkini bıraktığım RAM'leri aldım ve boş slotlara taktım sonuç olarak 4 slot dolu ve 64 GB RAM olacak sekilde bilgisayarı acmak istedim. Bilgisayarım çalışıyordu ama ekran gelmiyordu.

Slot testi yaptım tek tek tüm slotlar çalışıyor hatta RAM'lerde çalışıyordu sadece dördünü birden takınca sorun yaşadım.

İnternette gördüğüm önerilere göre bir şeyler denedim ve en son olarak şu şekilde açıldı bilgisayarım evet 64 GB RAM var fakat 3600 MHz olarak calısıyordu. XMP açtım BIOS'tan ve tekrar aynı sorun ekran gelmedi. Vatana gittim ve RAM'lerin 6000 de calısmayacagını soylediler ekstra olduğu için bende iade ettim.

Boyle bir durum yaşayan var mı ve bunun çözümü yok mudur ekleme yapamaz mıyım?

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı