Z97 Gaming 5, GTX 970 ve i5 4690 Sistem Toplama

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, anakart oc yapmayacağım için gereksiz lüks mü dersiniz yoksa oc yapmayacak olsam da sağlayacağı artılar varsa ? 50-100 TL'yi aramıyorum, senelerce kullanacağım birşey için 50 100 TL'den kaçmak bana mantıklı gelmiyor. Tabi aynı performansı daha ucuza alacaksam o başka. Sadece bana bunun yanıtını verebilir misiniz, yani oc yapmayacaksam önerdiğiniz kartlardan performans anlamında bir farkı olmayacak mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı Gigabyte'nin H97 modelli bir anakarta düşür fazla Gaming 5'e gerek yok yani.
- Corsair SSD yerine Samsung 840 EVO'ya çevir çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. Henüz SSD kullanmadım ama bu kombinasyonlar gayet yeterlidir.
- Ben i7-4790'ı Gigabyte B85m-D3h'de kullanıyorum performans konusunda sıkıntı çekmiyorum.

Sakın ha bu öneriyi dinleyeyim deme, saçma bir sistem olmuş.
HDD 'ye sahip olduğunu söylediğin halde HDD eklemiş sisteme.
RAM miktarı ise çok az, günümüz oyunları 5-6Gb' ye yakın istiyor.
Z97-Pro Gamer ise Gaming 5'e rakip olsun diye çıkarılmış lüzumsuz bir kart.
Sen kendi sisteminde karar kıl, gayet güzel.

Sakın ha bu öneriyi dinleyeyim deme, saçma bir sistem olmuş.
HDD 'ye sahip olduğunu söylediğin halde HDD eklemiş sisteme.
RAM miktarı ise çok az, günümüz oyunları 5-6Gb' ye yakın istiyor.
Z97-Pro Gamer ise Gaming 5'e rakip olsun diye çıkarılmış lüzumsuz bir kart.
Sen kendi sisteminde karar kıl, gayet güzel.

Dostum ben bu öneriyi hazırlarken arkadaş hdd'm var dememişti. Veya ben görmemişim. Ram'de haklısın zaten yanlış rami koymuşum. 8 GB olacaktı. Ancak benceZ97-Pro Gamer Technopat'ın Ocak ayı sistem tavsiyesinde vardı. Ben de oradan gördüm.

Anladım, bende aklında kalmaması için hemen cevap yazmak istedim. Tabiki hata olabilir.
Site 'Asus' markaları biraz daha fazla destekliyor.

Bu Z97 gaming 5'i birazda Killer Ethernet ve güçlü ses çıkışları için tercih ediyorum. Diğer tavsiye edilen modellere de baktım, her ne kadar hız aşırtma yapmayacak olsam da sanırım bu topladığım sistemde karar kılacağım. Sizce kasanın ve işlemcinin soğutması yeterli midir? Ek soğutucuya gerek var mı bu sistemde?

Peki üstat, senin bu sisteme anakart tavsiyen ne olur ve de üst mesajdaki sorduğum soru olan soğutma için ne dersin? MSI GTX970'in zaten güç tüketimi ve kendi soğutması ortada. Listedeki kasayı da incelersen sence yeterli midir? İşlemci için ek soğutmaya gerek duyar mıyım?

Sistemi tamamen oyun amaçlı topluyorum.

Anakart seçimini gayet iyi yapmışsın, biraz daha katabilirsen Gigabyte Z97X-Gaming 5 daha iyi olabilir tabiki.
Kasa seçiminde gayet güzel, tasarımını bende çok beğeniyorum.
Durmadan 10 saate yakın oyun oynuyorsan uygun bir soğutucu gerekli olabilir.
Mesajınızı bulamadım, hangi soğutucu acaba ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı