Z97 Gaming 5 için overclock rehberi

• Konuyu başlatan 46635
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.475

46635

Kilopat
I5-4690K işlemciye, GTX970 100ME ekran kartına ve Z97 Gaming 5 anakartına sahibim. Cooler Master Hyper 212 ile soğutma gerçekleştiriyorum ayrıca kasamda 5 adet çalışır fan bulunmakta yani ısınma konusunda sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Bilgisayarımı toplayalı 3-4 sene oluyor ilk başlarda sistemim yeterli gelirdi ve uğraşmak istemezdim ama şimdi yavaş yavaş hız aşırtmasına merak sarmaya başladım. Sistemim bu işlemlere uygun mudur bunu bile bilmeyecek kadar bilgisizim bu konuda. Sizden ricam bu işleri temelden öğrenebileceğim bir makale, video tarzı bir içerik var mı? Ya da rehberler hazırlayan bir içerik üreticisi de işimi görür. İngilizcem yetersiz olduğu için yabancı rehberlerden yararlanamıyorum. İstediğim şey işlemcimi 4 Ghz'e yükseltip, ekran kartımın sınırlarını biraz zorlamak. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakartın da işlemcin de OC destekliyor. Sana ilk tavsiyem öncelikle işlemcinin yük altında kaç derece sıcaklığa ulaştığını öğren. Eğer çok yüksek sıcaklıklara ulaşıyorsa kasa temizliğini yap ve termal macununu değiştir. Daha sonra tekrar stres testi yapıp sıcaklığa bak. Her şey yolundaysa OC işlemine geçebilirsin. Youtube’a işlemcini ve anakartını yazarsan sonucu bulabileceğini düşünüyorum. Mesela;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı