hocam geçmiş olsun benim mesajimdan alinti yapmışşınız bende ekleme yapmak istiyorum
z97 pc mate ve g3258 ikilisini kimseye tavsiye etmiyorum ellerinde patlar.
şuan kasada 6 tane fan var ve düzgün hava akımı sağladim ( kasa corsair spec02)
soğutucu xigmatek red scorpion II ( cm 212 evo ya yakin bi soğutucu)
ben sorunun nedenini çok araştirdim elde edilir bi cevapta bulamadim ve işlemciyi garantiye yolladim ve sıfırı ile değişti
sorun anakartta diye tahmin ediyorum çünkü giriş seviyesi bir anakart ve overclockta cok iyi olduğunu söleyemicem işlemci kelek çıksa bile bu kadar ısı fazla diye düşünüyorum. İşlemciniz şuan prime95 testtinde stabil gözüküyor olabilir ama 1 ay sonra mavi ekran almaya başlarsiniz bende oyle oldu ve oc değerlerimi biraz daha aşağiya çektim. (4.4 ghz den 4.2 ghz düşürdüm ) Detaylari paylaşirsaniz sevinirim belki siz çözüm bulabilirsiniz
Asil soruma gelicek olursam sayin
@Recep Baltaş @Ali Güngör @BilgisayarKurdu @enes2116
ofiste kullandiğim sistemimde Asus 81m-plus gibi normalde oc desteklemeyen bir anakartla stabil bir sistem elde ediyorken msi z97 pc mate overclock konusunda asusun kalitesine yaklaşamiyor mu sebebi fiyatinin diğer z97 lere göre ucuz olmasi midir ustatlar bizi bilgilendirin lütfen ?
Msi bazi ürünleri gerçekten kaliteli ama z97 pc mate bence olmamiş kendi düşüncem bu yöndedir. iyi sosyaller