Z97 PC Mate ve G3258 Overclock Sorunu

Montajla ilgili kesinlikle bir sorun yok diyorsanız biostan fan ayarlarını yükseltin derim. Yani sizi rahatsız etmeyecek en yüksek RPM kaç ise onda kullanın. Fakat bunu yapmanıza gerek bile olmaması gerekiyordu normalde. Başka bir soğutucu ya da başka bir işlemciniz var mı kenarda duran? Onları da deneyebilirsiniz.

Fan'ı en yükseğe aldım ben zaten. Dediğim gibi 3-4 derece oynuyor arada. Elimde sadece stock fan var. Ama şimdi onu takmak için Hyper 212 Evo'yu komple sökmek gerekiyor. Üşeniyorum ona da açıkçası. Bu durumu bir tek ben yaşamıyorum aslında forumda birkaç kişide daha olmuş. Şuan Prime95 ile tam yükte 75-76 derecelere geliyor. Boşta ise 34 derece civarında. Sadece Max Payne 3 var elimde onda da test ettim 55 derecelerde dolanıyor. Birde dedim şu chrome'da sayfa açıp deneyeyim falan dedim 100'ün üzerinde sayfa açtım işlemci kullanımı 100'e dayandı sıcaklık 65 derece civarındaydı. Ama hala Recep bey'in Uygun Fiyatlı Sistem'de yaptığı Overclock'a imrenmiyor değilim.Tam yükte 50 derece olmuyordu onlarda bende Stock halde Hyper 212 Evo'yla 55 dereceyi buluyor. Ben anakartla alakalı bir durum olduğunu düşünmeye başladım açıkçası. Yoksa 1.2V'ta 4.5Ghz'de yükte 70 dereceyi hele ki Hyper 212 Evo ile bulması imkansız gibime geliyor.

@Recep Baltaş

Hocam sizden de yorum bekliyorum. Forumda bu konu hakkında yakınan 2-3 kişi daha gördüm. Sorun ne olabilir hocam. Ben montajı doğru yaptığımı düşünüyorum açıkçası. Yani başka nasıl yapılabilir ki montaj zaten. Lütfen yardımcı olur musunuz.

Normalde 55 derece, tam yükte 80 derece gayet normal. CPU'lar, GPU'lar sağlamdır, 100 derecede bile çalışırlar. Sisteminizin sıcaklığı doğal. İçinize sinmediyse Artic Silver gibi güzel bir macun ile yeniden dikkatlice takın, 4 derece kadar fark olabilir bu sayede.

Normalde 55 derece, tam yükte 80 derece gayet normal. CPU'lar, GPU'lar sağlamdır, 100 derecede bile çalışırlar. Sisteminizin sıcaklığı doğal. İçinize sinmediyse Artic Silver gibi güzel bir macun ile yeniden dikkatlice takın, 4 derece kadar fark olabilir bu sayede.

Hocam peki neden bu kadar fırlıyor. Siz uygun fiyatlı oyun bilgisayarında giriş seviye bir soğutucuyla 1.4 volt verdiniz ve sıcaklık 50 derecede sabit kaldı. Bende neden bu kadar tavan yapıyor. Birde sizin boşta 30 derece civarındaydı bende de o civarlarda boşta ama yükte neden bu kadar artıyor hocam. Yani ben bu islemciye stock soğutucu taksam yanacak heralde.

Bir ihtimal içerisi daha sıcak ve veya nemli olabilir. Biz bu rehberi hazırladığımızda havalar daha serindi. Dediğim gibi biraz macun farkı, biraz ortam farkı etki etmiş olabilir.

Bir ihtimal içerisi daha sıcak ve veya nemli olabilir. Biz bu rehberi hazırladığımızda havalar daha serindi. Dediğim gibi biraz macun farkı, biraz ortam farkı etki etmiş olabilir.

Peki hocam böyle bir sorun olur mu?
Birde sistemin tam stabil olduğunu nasıl anlarım? Prime95 ile 1 saat 15 dakika test yaptım birşey olmadı.

4.0 civarına düşürüp deneyin işlemciyi. O zaman kaç derece. Ben stok soğutucu ile 4.0 da 60 derece görmedim.

hocam geçmiş olsun benim mesajimdan alinti yapmışşınız bende ekleme yapmak istiyorum
z97 pc mate ve g3258 ikilisini kimseye tavsiye etmiyorum ellerinde patlar.
şuan kasada 6 tane fan var ve düzgün hava akımı sağladim ( kasa corsair spec02)
soğutucu xigmatek red scorpion II ( cm 212 evo ya yakin bi soğutucu)

ben sorunun nedenini çok araştirdim elde edilir bi cevapta bulamadim ve işlemciyi garantiye yolladim ve sıfırı ile değişti

sorun anakartta diye tahmin ediyorum çünkü giriş seviyesi bir anakart ve overclockta cok iyi olduğunu söleyemicem işlemci kelek çıksa bile bu kadar ısı fazla diye düşünüyorum. İşlemciniz şuan prime95 testtinde stabil gözüküyor olabilir ama 1 ay sonra mavi ekran almaya başlarsiniz bende oyle oldu ve oc değerlerimi biraz daha aşağiya çektim. (4.4 ghz den 4.2 ghz düşürdüm ) Detaylari paylaşirsaniz sevinirim belki siz çözüm bulabilirsiniz

Asil soruma gelicek olursam sayin @Recep Baltaş @Ali Güngör @BilgisayarKurdu @enes2116
ofiste kullandiğim sistemimde Asus 81m-plus gibi normalde oc desteklemeyen bir anakartla stabil bir sistem elde ediyorken msi z97 pc mate overclock konusunda asusun kalitesine yaklaşamiyor mu sebebi fiyatinin diğer z97 lere göre ucuz olmasi midir ustatlar bizi bilgilendirin lütfen ?

Msi bazi ürünleri gerçekten kaliteli ama z97 pc mate bence olmamiş kendi düşüncem bu yöndedir. iyi sosyaller

hocam geçmiş olsun benim mesajimdan alinti yapmışşınız bende ekleme yapmak istiyorum
z97 pc mate ve g3258 ikilisini kimseye tavsiye etmiyorum ellerinde patlar.
şuan kasada 6 tane fan var ve düzgün hava akımı sağladim ( kasa corsair spec02)
soğutucu xigmatek red scorpion II ( cm 212 evo ya yakin bi soğutucu)

ben sorunun nedenini çok araştirdim elde edilir bi cevapta bulamadim ve işlemciyi garantiye yolladim ve sıfırı ile değişti

sorun anakartta diye tahmin ediyorum çünkü giriş seviyesi bir anakart ve overclockta cok iyi olduğunu söleyemicem işlemci kelek çıksa bile bu kadar ısı fazla diye düşünüyorum. İşlemciniz şuan prime95 testtinde stabil gözüküyor olabilir ama 1 ay sonra mavi ekran almaya başlarsiniz bende oyle oldu ve oc değerlerimi biraz daha aşağiya çektim. (4.4 ghz den 4.2 ghz düşürdüm ) Detaylari paylaşirsaniz sevinirim belki siz çözüm bulabilirsiniz

Asil soruma gelicek olursam sayin @Recep Baltaş @Ali Güngör @BilgisayarKurdu @enes2116
ofiste kullandiğim sistemimde Asus 81m-plus gibi normalde oc desteklemeyen bir anakartla stabil bir sistem elde ediyorken msi z97 pc mate overclock konusunda asusun kalitesine yaklaşamiyor mu sebebi fiyatinin diğer z97 lere göre ucuz olmasi midir ustatlar bizi bilgilendirin lütfen ?

Msi bazi ürünleri gerçekten kaliteli ama z97 pc mate bence olmamiş kendi düşüncem bu yöndedir. iyi sosyaller

Bende sorunun anakartla alakalı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Şuan 66 derece oluyor en fazla tam yükte işlemci.
İşlemci fanını son hıza aldım. Havalarında sıcak olması 5-6 derece fark ediyordur mutlaka. Bakalım eğer mavi ekran falan alırsam ki bu saatten sonra alacağımı sanmıyorum 4 saatten fazla süre Prime95 yaptım sürekli abim oyun oynuyor bilgisayarda 2 gündür bir sıkıntı yok şuana kadar. Benim Z97 PC Mate tercih etmemin tek sebebi Ram yuvalarıydı. 1-2 ay sonra işlemci fanının arkasına bir fan daha takıp macunu da daha kalite bir şey kullanırsam 5-6 derecede öyle düşürürüm gibime geliyor açıkçası ve şuan 66 derecenin tam yükte çokta abartı değil sanırım.

Ama şimdi aklıma tek takılan soru da şu açıkçası madem Z97 PC Mate O.C konusunda iyi değil O.C yapmıyorum tam yükte işlemci yine 55 dereceyi görüyor. Hyper 212 Evo'ya göre bence fazla bir sıcaklı değeri bu. Anlam veremedim açıkçası belkide kaçırdığımız bir ayar olabilir. Şuan memnunum ama sistemden bir sorun yok yani.

Bende @Recep Baltaş 'tan yorum bekliyorum bu konuda açıkçası. Bana işlemci fanına yanlış monte etmiş olabilirsin dedi ama defalarca kontrol ettim bir sıkıntı yok. Yorum bekliyorum sayın Recep Baltaş'tan.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı