Zabıt katipliği için kaç kelime yazılır?

Az önce denemek istedim 90 kelime normal gibi geldi bakalım ben kaç kelime yazabilirim diye bir test yaptım. 3 dakika 208 kelime 7 yanlış yazdım. İş yeri bilgisayarının dümdüz ve rahatsız edici klavyesiyle yeni bir kariyer doğuyor
 
Esneklik kısmını okul için söyledim hocam.

Açıktan bitirme işi mantıklı ama örgün öğretimde okulunuz/hocanız idare eder mi kısımında danışmanız gerekir.
 
Açıktan bitirme işi mantıklı ama örgün öğretimde okulunuz/hocanız idare eder mi kısımında danışmanız gerekir.
Bu konuyu yazdan beri takip ediyorum ancak yazma fırsatı buldum. KPSS Ortaöğretim düzeyinden 93.6 aldım ve 460. oldum sınavda. Halihazırda kendi şehrimde üniversite okuyorum. Adliye katibi, icra katibi ve cezaevi katibinin 3'ünün de mülakatına girmeyi düşünüyorum. Geçen yılın katiplik metinlerinde 135-140 civarı yazıyorum 3 dakikada. Zaten 110 üstü yazan otomatik geçiyormuş. Katiplik nöbetine kalıp üniversiteye devam etmeyi düşünüyordum sanırım olmuyormuş. Puanımı duyan daha iyi bir yere gir diyor ama düz lise mezunu olduğum için temizlikçi, şöfor, zabıt katibi ve mübaşir harici bir şey olamıyorum. Sizce 93.6 puan + 140 kelime + 80 civarı bir sözlü ile girme şansım nedir? Bilgisayar sertifikası için de haziran ayından beri Halk Eğitim Merkezi'nden dönüş bekliyorum ama ısrarla dönmüyorlar yetişmez diye korkuyorum.
 

Açıktan bitirme işi mantıklı ama örgün öğretimde okulunuz/hocanız idare eder mi kısımında danışmanız gerekir.

Okuduğum üniversitede bazı kişiler böyle ikisini beraber götürebiliyor, bende de aynı durum olur mu bilmiyorum.
 
İnfaz Koruma Memuru olmanız sizin için daha avantajlı olabilir. Hem üniversite için de esneklik yapılır vardiyan ona göre düzenlenir ama katiplikte vardiya olmadığı için esneklik olmama ihtimali daha yüksek. İKM memuru daha rahat hemde puanını iyi değerlendirmiş olursun. Tabii karar yine senin. Mübaşir de olabilirsin Adliye'deki en rahat çalışan kişi Mübaşir olabilir herhalde. Tavsiye ederim Ama infaz koruma da kötü seçenek olmaz.
 
İnfaz koruma tam olarak nasıl bir şey? Sürekli cezaevinde mı kalıyorlar? Hiç bilmediğimden soruyorum.


rarla dönmüyorlar yetişmez diye korkuyorum.

Halk eğitim merkezine gidip bizzat mı başvurdunuz bilgisayar sertifikası için?
Ben de 79 aldım, şansımı bir denemek istiyorum.
 
İnfaz koruma zor diye biliyorum. Zabıt Katibi masa başı olduğu için beni cezbediyor. Ayrıca cüsseli biri de değilim muhtemelen infaz koruma mülakatında elenirim.
E yaygın üzerinden başvuruyormuşsun ben de bugün öğrendim. Oradan ilindeki halk eğitime Bilgisayar işletmenliği kursu talebinde bulunmalısın. Kursta boşluk varsa hemen başvur benim kurslarda boşluk yok benim sertifika yalan olacak muhtemelen.
 
İnfaz koruma tam olarak nasıl bir şey? Sürekli cezaevinde mı kalıyorlar? Hiç bilmediğimden soruyorum.
Hocam vardiyalı çalışıyorsun. Bazen gece gidiyorsun 2 gün tatilin oluyor bazen gündüz gidiyorsun ceza evinden ceza evine farklılık gösteriyor. Ama üniversite okuyacak bir kişi İKM olursa rahat eder. Çünkü esneklik konusunda yardımcı olurlar. Ayrıca
İnfaz koruma zor değil hocam. Katip'likten daha rahat olabilir.
 

Gardiyanlık öyle kolay bir meslek değil arkadaşlar. Hediye edilen kitapları okuyorlar şifre var mı mesaj var mı diye (fetö muhabbetinden dolayı) personele telefon yasak. 4 duvar arasında suçlular ile birliktesiniz. Çokta hakim değilim araştırmanızı öneririm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…