Zabıt katipliği zor mu?

kursat91821

Yoctopat
Katılım
3 Ekim 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İstanbul adliyesi'nde zabıt katipliği kazandım. Kime sorsam bu mesleği önermiyor. İş yükü fazla falan diyorlar, o benim için sorun değil tabii ki. Duyduklarıma göre mobbing çok fazla oluyormuş. En ufak bir hatada soruşturma açılıyormuş. Katip olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi? Sorularıma cevap verirse çok sevinirim.
 
Doğru yazman gerek. Hakim ne dediyse onu yazacaksın. Hatalı yazarsan tabii ki soruşturma geçirirsin.
 
Hata yaparsan fişin çekilir..
 
Hocam öyle bir anlatıyorsunuz ki, ne var bu meslekte bu kadar sorumluluk yüklüyorlar? Aranızda bunu yapan var mı, başka memuriyet tavsiye eder misiniz?

Senin yazımına göre adamın hayatı kayar nasıl ne var bu meslekte? Hakim (ya da savcı) ne dediyse onu yazacaksın tek görevin bu. Çok fazla klavye başında geçireceğin için zor gelebilir. Bence eğlenceli.
 
İlk 1 sene alışma süresi var, sonrası akar gider. Zor filan değil ama dikkatli yazmak lazım, mobbing olayı da gittiğin yer ile alakalı, herkes kötü niyetli, bozuk insan değil. Gözünüz korkmasın hocam, şimdiden hayırlı olsun.

Not: Ben üniversite zamanında iki kere denemiştim, ikisinde de klavye sınavını geçip mülakatı geçememiştim(unlucky). Klavye sınavında kaç yazdınız hocam, çok özele girmiyorsa cevaplar mısınız?
 
172 yazdım hocam.
 

Şu anda zabıt katibi stajyeriyim inan bana bütün yükü senin üstüne atıyorlar ben bir de stajyerim stajyer olmayanlara ne tür işkenceler yapılıyordur bilmiyorum... Resmen adalet sarayının en adaletsizliğe uğrayan kısmı bari maaşı iyi olsa en düşük maaşı alan memur mesleklerinden biri üstlerin çay kahve ile sen evrak dosya ile geçiriyorsun gününü aklın varsa biraz daha üst sınıf memur olmaya çalış hayatını zehir etme!
 
Hocam evrakları teslim ettim . Biraz geç kaldınız. Ama deneyip göreceğim. Sevmezsem ayrılırım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…