Zabıt katipliği zor mu?

Nasıl stajyer oldun ki? Zabıt katibi için KPSS'den 70 puan almamız gerekiyor değil mi?

Mesleki ve teknik Anadolu lisesinde okuyorum. Okulumun adalet bölümünün zabıt katipliği mesleğini okuyorum. Son sene staj yapıyoruz. Bu arada 70 puan olsa da klavyede iyi de olmak lazım en az 120 vuruşun olmalı 90 dediklerine bakma rakiplerini elemen lazım. O da yetmez mülakatta seni sevmeleri lazım. 200 vuruşun olsa bile oradaki adamlar seni sevmediyse geçmiş olsun mesleğe alınmıyorsun (sanki çok güzel bir meslekte...)

Mesleki ve teknik Anadolu lisesinde okuyorum. Okulumun adalet bölümünün zabıt katipliği mesleğini okuyorum. Son sene staj yapıyoruz. Bu arada 70 puan olsa da klavyede iyi de olmak lazım en az 120 vuruşun olmalı 90 dediklerine bakma rakiplerini elemen lazım. O da yetmez mülakatta seni sevmeleri lazım. 200 vuruşun olsa bile oradaki adamlar seni sevmediyse geçmiş olsun mesleğe alınmıyorsun (sanki çok güzel bir meslekte...)
Knk bi instagrama bakar mısın oradan numaranı at olmazsa pek girmiyorsun.

Kişiliğiniz ile alakalı ben panik atak, anksiyete hastasıyım, tanıdığım yok ve adliyenin en kötü biriminde çalışıyorum, aşırı stres yapıyorum, kalemimdeki personeller iş konusunda sıkıntılı bir de üstüne utanmadan arsızca en çok ben çalışıyorum diye bağıra bağıra kalemde söylenip dururlar bu sayede içe dönük, utangaç, fazla hatta hiç konuşmayan bir insan olduğum için amir işleri bana kitlemeye çalışır ve sürekli kendimi kalem içinde huzursuz hissederim, çalıştığım kalemde biri gidince yeni birinin gelmesi için 3-4 kişinin kaleme gelip gitmesi gerekir çünkü gelenin tanıdığı olur yerini değiştirir bu döngü kalemde kalıcı biri gelene kadar devam eder ve o kişi gelene kadar da yapılacak işler bana kitlenir, artık aşırı stresten tabiri caizse kafayı yedim, her dakika her saniye yemin ederim ölmek için dua ediyorum, bu işe başlamadan önce hayatım çok iyiydi ve ailem ile de aram iyiydi tek tük tartışmışımdır ailem ile işe girdiğimden beri çıkmak istiyorum, ancak çıkmama karşı çıkıyorlar, kabul etmiyorlar yaklaşık 3 senedir bu sebepten çok çok zorunlu olmadıkça konuşmuyoruz birbirimizle, hayatım bu işe girdiğimden beri altüst oldu. İşte ki 2.senemde bir otoimmün hastalığına yakalandım her ne kadar iş ile alakalı bilemiyorum ama dediğim gibi aşırı stres yapıyorum ve 3 senedir bu şekilde devam ediyor. Kısaca kendi görüşüm iyi yere de düşebilirsin belki benim şansım tutmadı eğer iyi yere düşersen gerçekten kebap gibi bir iş ve gerçekten çoğu birim iyi zaten, kötü yere düşersen de yaşanan olayları fazla kafaya takan bir insan değilseniz, dışa dönük bir insansanız ve hakiminizde iyi olursa çok rahatlıkla, gözü kapalı yaparsınız.

Ben de mübaşir olarak evrakları teslim ettim, varsa bu mesleği yapan tecrübelerini söyleyebilir mi?

Hocam ne mezunusunuz? Bende düşünüyorum ama sanırım lise mezunları olamıyorum bilmiyorum.
Lise mezunları da başvurabiliyor fakat katiplik için sertifika falan olması gerekiyor.

Ben de mübaşir olarak evrakları teslim ettim, varsa bu mesleği yapan tecrübelerini söyleyebilir mi?

Lise mezunları da başvurabiliyor fakat katiplik için sertifika falan olması gerekiyor.

Nereye atandınız hocam?

Son düzenleme:
Tokat'a hocam.

Siz de mi yeni atandınız ve ne olarak atandınız?

Hayırlı olsun, bende Trabzon'a atandım. İlçe için ayrı tercih verdik onun sonucu bekliyoruz. Zabıt Katibi olarak atandım.

Hayırlı olsun, bende Trabzon'a atandım. İlçe için ayrı tercih verdik onun sonucu bekliyoruz. Zabıt Katibi olarak atandım.
Size de hayırlı olsun. Tez zamanda alışırız inşallah. 🙂

Herhangi bir gelişme var mı hocam? Hâlâ hiçbir haber yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı