Zabıt katipliği zor mu?

Size de hayırlı olsun. Tez zamanda alışırız inşallah. 🙂

Herhangi bir gelişme var mı hocam? Hâlâ hiçbir haber yok.
İstanbul 'da arkadaşım bu Pazartesi işe başladı. Tahminimce ilk büyükşehirlerden başladılar bizim taraflara doğru da gelirler. Arayan soran olmadı daha.

İstanbul 'da arkadaşım bu Pazartesi işe başladı. Tahminimce ilk büyükşehirlerden başladılar bizim taraflara doğru da gelirler. Arayan soran olmadı daha.
İnşallah hadi bakalım.

Yarın imza atmaya gidiyorum hocam.

Son düzenleme:
bu konu da bahsettim oradan bakabilirsin.
Hocam ben
3 dakikada 230 kelime yazıyorum (14 yanlış sadece)
Bilgisayar işletmenliği e-devletli sertifika almam ve KPSS geçer bir not almam yeterli mi katip olmam için ?

Aklımda bir soru var ben İstanbulda ikamet ediyorum ama başka şehirde yaşamak istiyorum artık başka şehirlerin katipliğine başvurma hakkım oluyor mu ?

Hocam ben
3 dakikada 230 kelime yazıyorum (14 yanlış sadece)
Bilgisayar işletmenliği e-Devlet'li sertifika almam ve KPSS geçer bir not almam yeterli mi katip olmam için?

Aklımda bir soru var ben İstanbul'da ikamet ediyorum ama başka şehirde yaşamak istiyorum artık başka şehirlerin katipliğine başvurma hakkım oluyor mu?

Sertifika ve 70 üstü KPSS puanı almanız yeterli. İstediğiniz yere başvurma hakkınız var. Alımlar nisan Mayıs gibi duyuruluyor, ya da bazı KPSS sayfalarını veya kamu personeli alımlarını internet sitelerinden takip edebilirsin.

Sertifika ve 70 üstü KPSS puanı almanız yeterli. İstediğiniz yere başvurma hakkınız var. Alımlar nisan Mayıs gibi duyuruluyor, ya da bazı KPSS sayfalarını veya kamu personeli alımlarını internet sitelerinden takip edebilirsin.
Ben henüz KPSS girmedim 18 haziranda sınav olacak alımlar mayısta muhtemelen 2025 doğru katip ola bilirim.

Keşke şey olsaydı sınavdan önce katiplik için mülakata gire bilseydik.

Hala çalışıyor musunuz? Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktarır mısınız?

Evet hâlâ çalışıyorum. Zor meslek bilip bir işi yapmak işi daha zevkli hale getiriyor. Çalıştığınız hakim/savcı iyiyse sorun olmuyor. Kalem ortamında ortağınız ya da çalışma arkadaşlarınız da önemli iletişim olarak diğer türlü bakarsak öğrenmeye açık olursanız ve verilen işi ya da resmi kurumlara yaptığınız yazışmalarda titiz olursanız sizin için büyük bir artı olur. Şahsen ben ilçe adliyesindeyim ve 10bin nüfuslu bir kent 2 mahkemeye bakıyorum, bilgi olarak diğer katiplerden kendinizi daha iti geliştirirsiniz. İl de ki arkadaşlarım benim kadar bilmiyor. F klavyede en az 130-140 bandlarında yazmaya özen gösterin şu an da aklıma başla gelmiyor. Tüm yorumlarımı okudunuz zaten bunların dışında aklınıza takılan varsa sorabilirsiniz.(mobilden yazdım imla hataları için üzgünüm)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı