Zalman S3 kasa nasıldır?

Bu kasa nasıldır yani Zalman S4 ve bunu karşılaştırırsak hangisi daha iyidir.

Bu daha büyük bir kasa. Radyatör desteği daha avantajlı, daha büyük ekran kartı takılabiliyor vs. Zalman S4'e göre daha avantajlı. Bu avantaj içinde Zalman'dan yaklaşık 300 lira daha pahalı 🙂

Bu daha büyük bir kasa. Radyatör desteği daha avantajlı, daha büyük ekran kartı takılabiliyor vs. Zalman S4'e göre daha avantajlı. Bu avantaj içinde Zalman'dan yaklaşık 300 lira daha pahalı 🙂
Peki şey mesela zalman s4 aldım diyelim ön taraftan çok fazla toz gelir mi çok fazla soru sordum kusura bakmayın

Peki şey mesela Zalman S4 aldım diyelim ön taraftan çok fazla toz gelir mi çok fazla soru sordum kusura bakmayın.

Özelliklerinde toz filtresi göremedim sanırım yok. Filtreli kasalara göre daha çok toz alır. Fakat toz filtresine sahip düşük fiyatlı kasalarda ses problemi olabiliyor. Mesela benim kasam Aerocool toz filtreli 300 liraya almıştım filtreler titreme yapıyordu çıkartıp kullandım. Çok dert değil kasayı 3-4 ayda bir zaten temizliyorum. Sistem bileşenlerini maddi durumunu bilmiyorum ama ben şu mantıkla malzeme alıyorum. Kasaya 300 lira fazla para vermektense o parayla G.Skill 8 GB 3000 MHz RAM alabiliyorum. Kasamı toplarken bu mantıkla 16 GB 3200 MHz RAM aldım. Pahalı kasa alsam bütçem 8 GB RAM almaya yetiyordu. Şu anki kasa sıcaklığım stabil 1 fan fazladan çalıştıyorum.

Özelliklerinde toz filtresi göremedim sanırım yok. Filtreli kasalara göre daha çok toz alır. Fakat toz filtresine sahip düşük fiyatlı kasalarda ses problemi olabiliyor. Mesela benim kasam Aerocool toz filtreli 300 liraya almıştım filtreler titreme yapıyordu çıkartıp kullandım. Çok dert değil kasayı 3-4 ayda bir zaten temizliyorum. Sistem bileşenlerini maddi durumunu bilmiyorum ama ben şu mantıkla malzeme alıyorum. Kasaya 300 lira fazla para vermektense o parayla G.Skill 8 GB 3000 MHz RAM alabiliyorum. Kasamı toplarken bu mantıkla 16 GB 3200 MHz RAM aldım. Pahalı kasa alsam bütçem 8 GB RAM almaya yetiyordu. Şu anki kasa sıcaklığım stabil 1 fan fazladan çalıştıyorum.
Anladım çok teşekkür ederim zalman s4 alacağım daha sonradan ekstra fan eklemesi de yapacağım

Fan alınacak bütçe yerine fanlı bir kasa doğru tercih olur diye düşünüyorum.

300 liraya alınan kasanın içerisinden çıkacak olan 3 veya 4 tane fanın kalitesine güvenileceğini sanmıyorum. Mutlaka yeni ve düzgün bir fan ihtiyacı olacaktır. Düzgün bir fanın ortalama fiyatı 50 - 60 lira. Diyelimki firma ürününde 3 tane düzgün fan olduğunu iddia ediyor bu kezde kasanın kendisinden şüphe ederim. 150 liralık fan koyuyorsa kasada nasıl bir malzeme kullandıda bana komple 300 liraya bırakıyor diye düşünürüm. Aldığım kasa 600-700 liralık Thermaltake ayarında bir marka değilse beklentim fazla olmaz. 300 - 350 lira bütçeli kasalarda elimizi biraz taşın altına koymamız gerekiyor. Ben fazladan 50 lira harcayarak stabil sıcaklıklara ulaştım. Bu da fiyat performans dediğimiz olay. Sistemim Ryzen 5 2600, RX590, 16 GB RAM, Gigabyte B450, sistem boşta sıcaklık değerim 35-40 arası. Stock fan. Zalman S4 içerisinde 1200 RPM gücünde 2 adet fanla beraber geliyor.

Yani bakış açısıdır ve muhtemelen yanlış değildir ama dandik kullanılmış 4 fan da hemen hemen aynı işi görmeyecek midir? Söylediğiniz gibi zaten bütçe ortada kasa içinde tusunami yaratmasını beklemiyor ki insan. Zaten çoğu kasa ve fanı kendinizde temin etseniz yüksek ayarda sese sebep olduğu için kısık ayarda kullanılıyor buda dandik fan ile eş ayarda yapmaz mı bu fanı. S4 üstelik önü e kapalı bir model. Hoşuma da gitmedi değil ama yani doğru alışveriş olur mu emin olamadım.
İllaki bugün yarın benim de 300-350 civarı bir kasa seçmem lazım tanıdığıma ama mahçup da olmak var işin ucunda.

Yani bakış açısıdır ve muhtemelen yanlış değildir ama dandik kullanılmış 4 fan da hemen hemen aynı işi görmeyecek midir? Söylediğiniz gibi zaten bütçe ortada kasa içinde tusunami yaratmasını beklemiyor ki insan. Zaten çoğu kasa ve fanı kendinizde temin etseniz yüksek ayarda sese sebep olduğu için kısık ayarda kullanılıyor bu da dandik fan ile eş ayarda yapmaz mı bu fanı. S4 üstelik önü e kapalı bir model. Hoşuma da gitmedi değil ama yani doğru alışveriş olur mu emin olamadım.
İllaki bugün yarın benim de 300-350 civarı bir kasa seçmem lazım tanıdığıma ama mahçup da olmak var işin ucunda.

Dediğim gibi ben Aerocool kasa aldım içinden çıkan fanın çalışıp çalışmadığını anlamak için neredeyse parmağını ıslatıp elini götürmen gerekiyor 🙂. İnan 4 tane düşük RPM fan aynı işi görmüyor. Tabi Zalman bence daha düzgün bir marka ve onun kasasından çıkan fan benimkinden daha kaliteli olacaktır. Benim fikrim mutlaka 1 tane düzgün fan olmalı. Kurtarıcı olarak aldığım fanın linkini aşağıya bırakıyorum. Maksimum 1540 RPM ve 17 db.
.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı