Zalman ZM-NC3500 PLUS - Sökmek & Fan Değiştirmek & Temizlemek

Dentrax

Kilopat
Katılım
27 Aralık 2013
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

Zalman ZM-NC3500 model laptop soğutucusu alalı 1 ay oldu. Ben bunu biraz oynamak istiyorum. 12V fan takmak istiyorum. En iyi laptop standı diyebilirim, daha iyisi yok. Fakat fanı nedense biraz zayıf, ama soğutmadan kesinlikle ödün vermiyor. Fiyatını hak ediyor ve çok kaliteli malzemelerden yapılmış.

Şimdi 12V çift fan takmak istiyorum içindeki büyük fanı söküp. Olmazsa tekrar geri takarım sorun olmaz. Oyun oynarken fan devrede de olsa, olmasa da aynı sıcaklığı veriyor gibime geldi. Memnun muyum, evet memnunum.

Her neyse, vidaları sökmeme rağmen çıkmıyor, o kadar güzel oturmuş ki, çıkartamıyorum. Bir tarafını çizerim diye korktum biraz da. Nasıl sökebilirim bu aleti ?
1.jpg
2.jpg
Resimleri koyuyorum buraya.



Şimdiden teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba tamamen tahmin yürütüyorum. Acaba ilk resimdeki Zalman yazan etiketin sağında ve solundaki ayakların altında vida olabilir mi? Bazı laptoplarda öyle oluyor. Youtube'a falan baktınız mı? Belki sökme işlemi ile ilgili bir video olabilir.

Evet, bende dün söktüm tamamen. İçindeki 22cm fanı çıkarıp yerine 2 adet tam GPU ve CPU altına gelecek şekilde 12v 8CM fan takmayı düşünüyorum. Acaba yararlı olurmu? Olmazsa geri takarım zaten sorun olmaz da, içinde fanlar hava cekebilecekmi acaba?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı