Zalman R1 üst kapaktaki fanlar ve soğutma sistemi

-the-

Megapat
Daha fazla  
Zalman R1 Kasa ile sistem topladım.
Üst kapakta 1 adet fan vardı, bir adet daha ekleme yaptım. Bu haliyle üst kapak açık mı kalmalı, yoksa toz almaması için kapak kapalı mı durmalı?
Kapağı açtığımda üst kısımdan gayet güzel yukarı hava akışı sağlıyor ama tozlanması daha çabuk olacak. Diğer türlü kapak kapalıyken hava tahliyesi olur mu?
Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_2941.JPG
    IMG_2941.JPG
    147,3 KB · Görüntüleme: 119
  • IMG_2942.JPG
    IMG_2942.JPG
    205,1 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu güncelliyorum bunun cevabı banada lazım çünkü bendede aynı kasa mevcut

Fan filitresi de aldım fakat tam sirkülasyon nasıl verimli sağlanır yardımcı olursanız sevinirim.

Taze hava girişini ön taraftan sağlayıp üst ve arka egzoz fanlarıyla da ısınan havanın tahliyesini yapmak hava sirkülasyonu için en sağlıklı yöntem. Kasanın ön tarafında kaç adet fan bulunuyor? Ön taraftaki fanların yeterli miktarda hava çekebilmesi önemli.

Taze hava girişini ön taraftan sağlayıp üst ve arka egzoz fanlarıyla da ısınan havanın tahliyesini yapmak hava sirkülasyonu için en sağlıklı yöntem. Kasanın ön tarafında kaç adet fan bulunuyor? Ön taraftaki fanların yeterli miktarda hava çekebilmesi önemli.

Merhaba, ön tarafta toplam 2 adet fan bulunuyor. (1 adet fanı sonradan ekledim)
Kasada üst kısımda 2 adet fan , ön kısımda 2 adet fan ve 1 adet egzoz fan mevcut.

Merhaba, ön tarafta toplam 2 adet fan bulunuyor. (1 adet fanı sonradan ekledim)
Kasada üst kısımda 2 adet fan , ön kısımda 2 adet fan ve 1 adet egzoz fan mevcut.

Şu anda kasa içi sıcaklıklarda herhangi bir sıkıntı var mı? Bahsettiğiniz durumda, fanlar da kaliteliyse yeterli sirkülasyon sağlanır. Tabi yaz aylarında olduğumuzu ve kasa içi sıcaklıkların da buna bağlı olarak normalden 5-6 derece daha yüksek olacağını göz ardı etmemek gerekli. Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları yük altında 80 derecenin üzerine çıkmıyorsa sıkıntı yoktur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı