Zalman ZM/STC9 vs Arctic MX-4

437935

Hectopat
Katılım
12 Mart 2021
Mesajlar
2.489
Makaleler
1
Çözümler
12
Termal macun önerisi adında bir konu açmıştım ve gelen öneriler arasında bana uyan ikisi Arctic MX-4 ve Zalman zm-stc9. normalde aralarında Thermal Grizzly Kronaut'da vardı ama ben birden fazla kez kullanacağım için gramajı az geldi. Ben de Thermal Grizzly'yi listeden çıkardım. Ama ikisi arasından hangisini alacağıma karar veremedim. İkisi de güzel modeller fakat Zalman'ın özellikleri bir tık daha iyi gibi. Bilen birileri aydınlatırsa sevinirim. Bir laptop için hangisi daha iyi performans verir?

62 TL verip MX-4 almak mı?

Yoksa:

87 TL verip ZM-STC9 almak mı?
 
İkisi de pişman etmez, ikisi de güzeldir. ZM-STC9 muhtemelen 1 derece daha iyidir ama gerek yok bana kalırsa 25 TL fazladan vermeye.

1624128865027.png
 
İkisi de pişman etmez, ikisi de güzeldir. ZM-STC9 muhtemelen 1 derece daha iyidir ama gerek yok bana kalırsa 25 TL fazladan vermeye.

Eki Görüntüle 1075241
Soğutma bloğuna göre değişir o derece farklı. Laptoplarda heatsink ince olur ve üzerinde çok fazla enerji depolayamaz. Aynı şekilde işlemci çekirdekleri genel olarak çıplak olduğu için ısıyı iletecek alan dar olur. Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ısıyı iletmek ve dışarı atmak önemlidir. Atamazsa çekirdek ısısı ile heatsink ısı dengesizliği laptoplarda daha belirgin hale geliyor. Fanı iyi bir laptopta sizin ufak dediğiniz iletkenlik bile önemli fark yaratabilir. Masaüstü olsaydı ben de önermezdim o macunu. Laptop için denemeye değer görünüyor.
 

Geri
Yukarı