Zalman ZM600-LX PSU için fan önerisi

Retropatt

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam, masaüstü bilgisayarımda Zalman ZM600-LX modeline sahip güç kaynağı kullanıyorum. Ancak yaklaşık 1-2 yıldır içinde dönen fan gürültüsünden dolayı inanılmaz derecede huzursuzum. İçini açıp ortasındaki tıpa vasıtasıyla, sıvı gress katı gress WD40 gibi yağlayıcı yöntemlerini denesem de özellikle açılıp kapanırken yükselen gürültüyü hiçbir şekilde çözememiş bulunmaktayım.
YouTube'da gördüğüm üzere fan değiştirmeye karar verdim. Ancak ne almam gerektiğini bilmiyorum. Amazon da 30 liralık bir hediye çekim var, bunu yine 50 lira gibi bir bütçeye de tamamlayarak bana bir fan önerisinde bulunabilir misiniz?
Ek olarak içindeki fan 2 pinli anladığım kadarıyla, çift kablo var benim hangisinden almam gerekiyor? Ek olarak da fan büyüklüğü kaç mm olmalı yorumlarınızı bekliyorum.

Üzerindeki fan 12v kaç amper değerinde ? Sürekli tam devir dönüyor olmalı...
Fan hakkında bir bilgiye sahip değilim hocam maalesef,internet üzerinden fan hakkında öğrenebildiğim tek değer şunlar;
  • Genişlik:140 mm
  • Yükseklik:86 mm
  • Derinlik:150 mm

Bağlantıdaki ürün herhalde birebir aynısı
(Termal Soğutma Sistemi tarafından kontrol Düşük gürültü 120mm Sessiz Fanlı)

Muhtemel üzerindeki fan 12x12x2,5cm ve tam yükte 2000 devir üzerini görüyordur...

61yYDjfL2wL._AC_SL1200_.jpg

ARCTIC P12 PWM PST 120 mm Siyah Kasa Fanı(ACFAN00120A)​

Teknik detaylar,

Bu tür bir soğutucu fan ile tam yükte ve boştayken devir sayısı daha az olacağından sessizlik adına rahatlama olur. Bundan daha düşük değerde bir fan tercih edilirse, bu defa aşırı sessiz olur ancak PSU yu yeterince soğutamayabilir. (uygun fiyatlı alternatifler elbette var ancak bir çoğu için sesli çalıştıklarına ya da verimsiz soğuttuklarına dair fazlaca olumsuz yorum mevcut)

Bağlantıdaki ürün herhalde birebir aynısı
(Termal Soğutma Sistemi tarafından kontrol Düşük gürültü 120mm Sessiz Fanlı)

Muhtemel üzerindeki fan 12x12x2,5cm ve tam yükte 2000 devir üzerini görüyordur...

Eki Görüntüle 1389059

ARCTIC P12 PWM PST 120 mm Siyah Kasa Fanı(ACFAN00120A)​

Teknik detaylar,

Bu tür bir soğutucu fan ile tam yükte ve boştayken devir sayısı daha az olacağından sessizlik adına rahatlama olur. Bundan daha düşük değerde bir fan tercih edilirse, bu defa aşırı sessiz olur ancak PSU yu yeterince soğutamayabilir. (uygun fiyatlı alternatifler elbette var ancak bir çoğu için sesli çalıştıklarına ya da verimsiz soğuttuklarına dair fazlaca olumsuz yorum mevcut)
Teşekkür ediyorum,30 lira indirim ile belirttiğiniz ürünü sipariş edeceğim.
Lakin söktüğümde bağlantı türüne dikkat etmedim.Soketli mi bağlanmış yoksa lehimli mi bilmiyorum.Bilginiz var mı ?
ve de bu fan kaç pin acaba.

Teşekkür ediyorum,30 lira indirim ile belirttiğiniz ürünü sipariş edeceğim.
Lakin söktüğümde bağlantı türüne dikkat etmedim.Soketli mi bağlanmış yoksa lehimli mi bilmiyorum.Bilginiz var mı ?
ve de bu fan kaç pin acaba.
Anakart üzerindeki fan çıkışlarına bağlanabilir şekilde, PWM kontrollü 4 pin... (BIOS üzerinden müdahale edilebiliyor)

Zalman ZM600-LX içinde "Termal soğutma sistemi tarafından kontrol düşük gürültü 120mm sessiz fanlı" diye belirtilmiş. Muhtemel aynı şekilde soketli yapıdadır.

Bağlantı konusunda yine burdan yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
O zaman PSU içindeki fan lehimli ise onu direkt iptal edip anakarta bağlamam daha sağlıklı olacaktır. Değil mi?
Bu da bir alternatif seçenek... Neden olmasın.

Yük altında PSU da ısınma vs gözlemler ve devirin düşük olduğuna kanaat getirirseniz, BIOS üzerinden devrini artırabilme durumunuz da olur.

Fanı bağlarken PSU içinde soketli ise sokete, devre üzerinde lehimli ise ilgili bağlantı noktalarına lehimleme yoluyla ya da alternatif yöntem anakart üzerindeki FAN_SYS girişlerinden birine bağlayabilirsiniz.

Bu da bir alternatif seçenek... Neden olmasın.

Yük altında PSU da ısınma vs gözlemler ve devirin düşük olduğuna kanaat getirirseniz, BIOS üzerinden devrini artırabilme durumunuz da olur.

Fanı bağlarken PSU içinde soketli ise sokete, devre üzerinde lehimli ise ilgili bağlantı noktalarına lehimleme yoluyla ya da alternatif yöntem anakart üzerindeki FAN_SYS girişlerinden birine bağlayabilirsiniz.
Tamamdır sipariş vereyim,elime ulaşsın.Yurt dışından gelecek imiş,daha sonrasında da gelişmeleri buradan yazarım,teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı