Zaman makinesi bir hayal mi?

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bir okuma zevki diliyorum, ve umarım bu söylediklerim size mantık çerçevesinde mantıklı gelir.
Zaman makinesi bir hayal mi?
Hepimizin de bildiği üzere şu anki gökyüzüne baktığımız güneş, birkaç saat önceki güneşin görüntüsü. Bunun sebebinin aramızdaki devasa mesafeler olduğunu biliyoruz. Bu düşünce bende; “Acaba yeterince uzağa gidebilirsek dünyanın geçmiş hâlini inceleyebilir miyiz?”

Burada dikkatinizi çekmek istediğim nokta; bence hâlâ dünyada iken zaman makinesiyle geçmişe gitmek tamamen hayal ürünü. Çünkü hiçbir teknolojinin bulunduğumuz yerde zamanı geriye saracak bir teknolojiye sahip olduğunu düşünmüyorum. Benim fikrim şu şekilde: Eğer yeteri kadar uzaktaki bir X Gezegeni’ne ışınlanırsak ve elimizde milyonlarca belki katrilyonlarca kilometre uzağı gösterebilen bir teleskop icat edip bu gezegenden dünyamızı inceleyebiliriz. Bu fikirde şurada tıkanıyorum: Bu kadar mesafe yolu, insani ömrümüz dolmadan nasıl kat edebiliriz? Aklıma ilk ve tek çözüm olarak Christopher Nolan’ın filmi olan: Interstaller’daki gibi kara delikleri kullanmak geliyor. Bütün bu olasılıkları ve matematiği gerçekleştirirsek, istediğimiz zaman aralığını görmemize yarayacak bir yol bulmuş oluruz diye düşünüyorum.
Peki zaman makinesi sadece geçmişe mi çalışır?

Bu konuda ise sadece düşünebildiğim ve olasılıklı gözüken sadece geçmişi gözlemlemek. Çünkü fizik kurallarının bizi bu konuda sınırlandırdığını düşünüyorum.

Sizin de fikirlerinizi ve görüşlerinizi merak ediyorum. Yanıtlamaktan çekinmeyin. 😊
Bence evet mümkün olabilir. Saçma geliyor ama paradoksların oluşması bu sonuca işaret ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı