Zaman makinesi paradoksu

Diyelimki bir zaman makineniz var ve 2017'de yaşıyorsunuz. Günümüzden 1000 yıl sonraya gittiniz. Şansa bakınki o günlerde Dünyayı değiştirecek bir buluş yapılıyor. Siz o mucit ile görüşüp tüm bilgileri, nasıl yapıldığını öğreniyorsunuz. Sonra kendi 2017'ye dönüp o icadı yapıyorsunuz. Şimdi ; eğer mucit siz iseniz, 1000 yıl sonra görüştüğünüz mucitten asla bilgileri alamıycaksınız çünki 2017 yılında icat ediliyor. Fakat 3017e gidip mucitten bilgileri alamazsanız 2017 yılında o icat olmuycak. Eğer sizin sayenizde icat 1000 yıl erken yapılıyorsa neden 3017'ye gittiğinizde icat daha yeni bulunuyor.

Arkadaşlar paradoksu kendim yazdım. Eksik gördüğünüz yerleri varsa söylermisiniz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz icat ettiğinizde geleceği değiştirmiş oluyorsunuz. İcat ettikten sonra geleceğe giderseniz farklı bir şey görürsünüz.
 
Sen 2017'de o icadı yaptığında gelecek o şekilde şekillenmeyecek, düz bir çizgi değil zaman. Aynı şekilde geçmişe gidip birşeyi değiştirip 2017'e dönsen o eski 2017'yi bulamayacaksın.

Kim bilir, belki de böyle birşey olmuştur da bizim haberimiz yoktur ? :)

Ayrıca bu tip şeylere meraklıysan ''Fringe'' isimli diziyi izlemeni şiddetle tavsiye ederim. Hobi olarak ''Lost''ta izleyebilirsin :)
 
tumblr_o4f54hYg4D1t0exp1o1_400.jpg
Şu anda ben. :D
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı