Zamlardan iyice bıkmak

Çoğumuza bu zamlar normal gelmeye başladı. Ben de dahil. Ama artık sesimizi duyurmamız lazım. Milletin sesi çıkmıyor/çıkaramıyor diye yönetenler istediğini yapar oldu.

@Yszuf 2 gün önce olması lazım. 2 tane Starbucks kahvesine 65 lira bayıldım.

Fırsatçılara dur demezsek hiçbir şey olmaz demedi demeyin kısaca o ürünleri almamak lazım çünkü her aldığımızda hep zam hep zam bunlara fırsat vermemek lazım.

Böyle zihniyetler olduğu sürece maalesef elden bir şey gelmiyor. @ÖzkanK bu adam sen misin yoksa? :D

@ÖzkanK seni çizdim özkan.

Z kuşağı için araban yoksa motorsikletin yoksa telefonun yeni nesil değilse PS5 yoksa dolabın da 25 çift elbisen yoksa fakirsin iki nesil arasın da dağlar var yani...

Zaten ortalama bir vatandaşın olması gereken şeyleri söylemişin. 2005 model arabaları 500-2000 euro Almanya'da peynir ekmek gibi alıyorlar. Aynı araba kaç yüz bin lira Türkiye'de?

Son düzenleyen: Moderatör:
Orta sınıf kavramını öldürdüler. Ya fakirsin ya zenginsin. Olay öyle bir noktaya geldi ki eskiden vergi olmasa rahatça alırız derken şimdi o vergisiz fiyatın yarısına yuh diyoruz. Markete gidiyorum 40-50TL altına çıkamıyorum ki üç dört tane atıştırmalık (7.5 x 4) ve bir litre içecek (10.00). Bilmiyorum bunları almak bizim hakkımız değil herhalde artık. Temel gıda yeter kafasına sokuyorlar. Maaşa gelen zamma bakıyorum bir de marketteki ürünlere takır takır gelen zamlara. İnanılmaz absürt bir orana sahipler bu ikisi. İş sadece market zammı da değil. Her kulvarda zam. Yaz gelmiş klima açılacak, bakıyorum internete tak %15 zam. Temmuz zammı yok bilmem ne zammı falan kurtarmaz, kurtaramaz. Evet dünyada bir enflasyon sorunu var, ona da tamam fakat adamda %10 ise bizde %60(!) yani %160...

Ülkeyi yavaş yavaş bitiriyorlar. Bunun en büyük örnekleri de mülteci istilası ve berbat ekonomi politikaları. Eğer iktidar değişmez ise bir daha seçim bile yapmazlar muhtemelen, İslam'i yönetim getirmelerini bekliyorum artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı