Zayıf biri oruç tutabilir mi?

LimonAdam0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bildiğiniz gibi ramazan ayındayız ve ben zayıf biriyim. Acaba zayıf biri ramazan ayında oruç tutmasa sıkıntı olur mu?(kilom hakkında bilgi vermeyeceğim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bildiğiniz gibi ramazan ayındayız ve ben zayıf biriyim. Acaba zayıf biri ramazan ayında oruç tutmasa sıkıntı olur mu?(kilom hakkında bilgi vermeyeceğim)
Yani yaşınızı ve boyunuzu bilmiyoruz o yüzden pek bir şey diyemeyiz. Ama eğer sağlığınız yerinde ise tutmalısınız.

Kilon hakkında bilgi vermezsen tahmin yürütürüz maksimum. 40-50 kg olduğunu düşünüyorum. Ve engel değil gibi oruç tutmana. Ramazan ayının ortasında yazman çok daha ayrı bir mesele bunu. Neyse önemli değil o. Dediğim gibi engel değil bence. Açlığa aşırı zayıf değilsen (ki olsan bile) en az 2-3 dayanabilirsin hiçbir şey yemeden. Yaşın 16'ymış. O yüzden biraz oruçtan kaçmaya çalışıyorsun gibime geldi. Ama engel olduğunu düşünmüyorum.

Kişiden kişiye, bünyeden bünyeye, metabolizmadan metabolizmaya değişir. Ben normalde kilo almazdım, Ramazanda aldım nasıl olduysa. Sende benim gibiysen oruç fayda bile sağlayacaktır bu konuda.

Müslüman olan bir kişiye oruç farzdır. Kişi eğer sağlıklıysa zayıf olup olmaması oruç tutmaya mani değildir. Zaten böyle bir soruyu sorarken bile kendi içinde cevapladığını düşünüyorum.

Zayıflığınızın boyutuna göre değişir. Doktor kontrolüne gitmeniz en iyisi olacaktır. Doktor tutma derse ve sağlığını tehlikeye atacağını söylerse tutmamanızın bir sakıncası yoktur. Bu zamanda doktora gitmek de sıkıntı biraz. O yüzden deneyip gözlem yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı