Zayıf birisi nasıl kaslı olur?

İdeal kilosuna gelmeden nasıl Kas yapabilir veya ben mi yanlış anladım sizi? Arkadaşın metabolizması çok hızlı çalışıyor spor yapınca iyice yakıyor. Her şey yağa dönüşmüş olmuyor.

Hocam zaten çoğu kişiye göre 'kilo almak' demek, kaslı ve yapılı olmak. Yoksa kim istesin yağı?
Bulunduğunuz kiloda sporsuz yağ olarak kilo alabilirsiniz, bu da bir süre sizi toparlar elbette, yağ oranınız da çok düşük büyük ihtimalle ama bu şekilde sadece yağ almaktansa, sporla destekleyip kas+yağ kazanmak daha doğru.

Baya sağlam spor yapmalısınız, öyle 1 aylık programlar vs değil en az 3-6 aylık bir süreçten, sizi ciddi yorup zorlayacak antrenmanlardan bahsediyoruz. Maddi durumunuz varsa spor salonu ve hatta personal trainer en iyisi.
Spor yapmak için önce ideal kilonuza gelmenize gerek yok. Spor yaptığında evet iyice yakacak ama yaktığından da fazlasını tüketip kas kütlesi kazanacak. Bu işin başka yolu yok.

Örneğin metabolizma 2000 yakıyor. Siz de sporla 1000 yakıyorsunuz. 3500 kcal tüketirseniz günde, ve makro-mikro besin dengesini iyi ayarlarsanız sağlıklı bir şekilde hem kas hem yağ alırsınız. Buna "bulk" deniyor. Sonrasında yağ vs kısıp "cut" yapılarak alınan yağlardan kurtulup (bir miktar da kas kaybederek mecburen) kasları belirgin hale getirirsiniz, definasyon da denir.

O zaman o uygulamalarda 'en zor' u seçeyim. Kol kası uygulamasını mı yapayım yoksa karın kası mı?

O zaman o uygulamalarda 'en zor' u seçeyim. Kol kası uygulamasını mı yapayım yoksa karın kası mı?
Hocam ikisinden biri yeterli olmaz, önemli olan en zorda olması da değil, sizi ne kadar zorladığı. Düzgün bir tam vücut programı lazım. YouTube'da vs bu tarz kanallar var, internet siteleri var, onlara takılın derim. Sadece kol veya sadece karın çalışarak yeterli kas kütlesi kazanamazsınız. Sadece daha fazla enerji yakarsınız yedikleriniz boşa gider. Sizin omuz, göğüs, sırt, karın, bacak vs her grubu düzenli çalıştırmanız lazım.

Spor salonuna gitmeyecekseniz, evinize barfiks çubuğu, direnç bandı vs ekipmanlar edinin, onlarsız zor.

Yok onu ye kilo ile kas yapmazsın.

Kas yapmak için spor yapman lazım ve iyi bir şekil içinde beslenmen gerek.
Hem kilo alıcaksın hem kas yapacaksın bu yüzden spor diyoruz.

Yoksa 3 tane BigMAC göm 2 aya ağır yaşamlara çıkarsın.

Haftada 3 kere kokoreç yiyorum. 3 akşam... Et ve tavuk tüketiyorum. Ama olmuyor....

Hocam güzel bir başlangıç yapmış mıyım ? O bardakta 2 kaşık zeytinyağı var. Ve saat 10'a geliyor.

Son düzenleme:
Protein eksik proteinsiz olmaz. Hoş günde kaç gram ihtiyacınız var, ne kadar alıyorsunuz vs bunlar asıl önemli. Hesaplamanız lazım onu.

Vallahi bende çok kiloluyum. Noodle ye bence. Noodle yemek en iyi kilo alma yolu!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…