Zayıflayıp vücut geliştirmek mi, vücut geliştirirken zayıflamak mı?

Mümkün hocam. Kalori açığıyla yağ oranını düşürüp aynı zamanda kas kütlenizi de arttırabilirsiniz. Ağırlık antrenmanlarından sonra 1 saat kardiyo yapmak sizin yağ yakmanızda önemli ölçüde işe yarayacaktır.

Bu olay skinny fat kişiler için mümkün zaten. Onun dışında gerçekten yağlı ve kilolu birisi, kas kütlesi kazanarak yağ yakamaz.

Yarışmacı kişileri izlerseniz, kendileri diyet dönemlerinde yağ yakma yoluna giriyorlar ve kaldırdıkları ağırlıklarda çok büyük düşüş yaşanıyor. Skinny Fat kişilerin durumu farklı, onlar yese de yemese de yağ yakarken kas kütlesi kazanabilir.

Vücudunun her yeri yağ ile dolu birisi, yağ yakarken kas kütlesi kazanamaz bu kadar basit.

Ben de şahsen spora ilk başladığımda skinny fat birisiydim. Dengesiz ve yağlı beslenmeme rağmen sert ve ağır antrenman ile birlikte hem yağ yaktım hem de kas kütlesi kazandım. Bunu skinny fat olmayıp, tamamen yağlı birisi yapamaz.

Ben yarışmacı kişileri demiyorum ama. Yeni başlayanları diyorum. Şimdi Fit Yemek'in DC sunucusunda da sordum. Oradan da onay verdiler yeni başlayan biri hem yağ yakıp hem de kas yapabilir diye.

Spor hocası 1 ay kardiyo yaptıktan sonra fitness yapacağımı söyledi.

Aha bu videoda da diyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kilo verirken kas kütlenizi artırmak imkansız değil ancak zordur. Vücut kilo verirken genelde yağ ve kaslardan kilo verir ancak siz bu kilo verme döneminde kaslarınızı yüksek oranda koruyarak kilo verebilirseniz (ki bu da gayet ciddi bir beslenme ve disiplinli bir spor progrmaı gerektiriyor) dediğinizi kısmen yapabilirsiniz. Bulk ve cut dönemi bunun için var zaten. Bulk döneminde minimum yağ ile kilo alarak kas kütlenizi artırmak ve sonrasında cut döneminde maximum yağ ile kas kütlenizi korumak amaçlanır.​

15 yaşındayım. Boyum 180 cm. Kilom 104.
Vücut geliştirmek istiyorum ama önce zayıflamam mı gerekiyor? Yoksa vücut geliştirirken mi zayıflamalıyım?

Kalori açığı bırakarak ve spor yaparak kilo zaten verebilirsin hem vücut kendini daha sağlıklı bir şekilde onarır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…