Zayıflayıp vücut geliştirmek mi, vücut geliştirirken zayıflamak mı?

Spor hocası 1 ay kardiyo yaptıktan sonra fitness yapacağımı söyledi.
dostum o hoca pek bilgili değil galiba benim tanıdığım yarışmacı profesyonel fitnesscılar bile diyorki kilo verirken antreman yapmak daha iyidir çünkü vücüt o sırada kasda ekliyor kendine ve de biraz da alışıyorsun bu spora tabi antreman sonrası cardio da yapılması lazım.

Bu olay skinny fat kişiler için mümkün zaten. Onun dışında gerçekten yağlı ve kilolu birisi, kas kütlesi kazanarak yağ yakamaz.

Yarışmacı kişileri izlerseniz, kendileri diyet dönemlerinde yağ yakma yoluna giriyorlar ve kaldırdıkları ağırlıklarda çok büyük düşüş yaşanıyor. Skinny fat kişilerin durumu farklı, onlar yese de yemese de yağ yakarken kas kütlesi kazanabilir.

Vücudunun her yeri yağ ile dolu birisi, yağ yakarken kas kütlesi kazanamaz bu kadar basit.

Ben de şahsen spora ilk başladığımda skinny fat birisiydim. Dengesiz ve yağlı beslenmeme rağmen sert ve ağır antrenman ile birlikte hem yağ yaktım hem de kas kütlesi kazandım. Bunu skinny fat olmayıp, tamamen yağlı birisi yapamaz.

Hocam hazır konusu açılmışken sorayım. Ben Fitness'a başladığımda 104 kiloydum 180cm de boyum var. Çok fazla kardio ve iyi beslenmeme gibi durumlarla kas da kaybederek ki bayağı ciddi oranda kilo verdim. Şimdi 78-79 kilo civarında gidip geliyorum. Bu saatten sonra hem kas yapıp hem de yağ yakabilir miyim? Skinny fat gibi bir şeye girdim herhalde ben de. Geçen ay ölçüldüğümde %17, 5 yağ oranım vardı. Şu anda hem yağ yakıp hem de kas koyabilir miyim? %30'lardaydı yağ oranım ilk başladığımda bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı