Zayıflık güçsüzlük müdür?

watchdogs123p

Kilopat
Yer
İstanbul
Zayıflık, güçsüzlük gibi algılanıyor. İnsan zayıf olunca normal veya ideal kiloda olanlara kıyasla daha mı güçsüz oluyor genelde? Ben zayıfım ve spora başlamak istiyorum. Bünyeden dolayı kilo alamıyorum. Bu şekilde spor yapsam bana faydası olur mu yoksa illa kilo mu almam gerek? Bu konuda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Metabolizma hızlıysa kilo almak için ne önerirsiniz?
Dâhâ çok yiyeceksin.
İnekler etine dolgun olsun diye yatana kadar verirler yemini mesela. 😂
Ondan sonra fabrika tavukları var, 2-3 ay besleyip kesime yollarlar.

Sabah aç karna tartıl, sana gerekli olan kaloriyi hesapla ona göre diyet yap.
Atıyorim 80 kilosun, 2500 kalori alarak 1 ay sonunda 75 kiloya düştüğünü farz edelim, bu durumda elbette günlük aldığın kalori miktarını arttırırsın.

Karbonhidrat tozu. Ve yağ içmeniz. Zeytin yağı hem kalorili hem de kilo almanıza çok yardımcı olacak.
Tavsiye için teşekkürler hocam.
Dâhâ çok yiyeceksin.
İnekler etine dolgun olsun diye yatana kadar verirler yemini mesela. 😂
Ondan sonra fabrika tavukları var, 2-3 ay besleyip kesime yollarlar.

Sabah aç karna tartıl, sana gerekli olan kaloriyi hesapla ona göre diyet yap.
Atıyorim 80 kilosun, 2500 kalori alarak 1 ay sonunda 75 kiloya düştüğünü farz edelim, bu durumda elbette günlük aldığın kalori miktarını arttırırsın.
Dedikleriniz mantıklı, daha çok yemeyi deneyeceğim. Aklıma takılan bir şey daha var. Bruce Lee de zayıftı ama güçsüz olduğunu hiç sanmıyorum, aksine çok güçlüydü. Her zayıf güçsüz olmuyor demek.

Kilo alman için tavsiyem: Metabolizma uyuunca hareket et. Yani geceleri yemek ye. Geceleri metabolizma yavaşladığından kilo alman kolaylaşacaktır. Onun dışında yağlı besinler ve fazlasıyla ekmek, makarna gibi karbonhidratlar yemen lazım.

Tavsiye için teşekkürler hocam.

Dedikleriniz mantıklı, daha çok yemeyi deneyeceğim. Aklıma takılan bir şey daha var. Bruce Lee de zayıftı ama güçsüz olduğunu hiç sanmıyorum, aksine çok güçlüydü. Her zayıf güçsüz olmuyor demek.
Bruce Lee zayıf falan değildi, dövüşcüydü kas kütlesı vardı ve hızlı hareket edebilmesi için fazla kas kütlesi yoktu. O adamla kendinizi bir tutmaniz koskoca hata olur. Zayıfsanız ve hiçbir güç sporu ile ilgilenmiyorsanız güçsüzsünüz.

Genel bir soruya genel bir cevap vereyim:

Zayıflık güçsüzlük müdür? Evet. Her şey eşitse ve sen rakibinden zayıfsan (kütlen daha düşük ise) sen daha güçsüz olursun. Evrenin kanunu bu. Kütle çekim kanununda kütlesi fazla olan küçük olanı çeker. Etki eder.

güreş, box ve benzeri müsabakalarda kilo bu yüzden önemlidir. Tüy siklet ile ağır siklet karşı karşıya getirilmez. Adil olmaz.

Fakat güç sadece kütle değildir. Fizikte güç hızla ifade edilir. Bruce lee ile kendini kıyasla muhtemelen kendisi daha kütlesiz. Ama sonucu hepimiz tahmin edebiliyoruz.

Örnekleri en uç noktalardan verince verilmek istenen mesaj daha rahat verilir. Bruce lee ile kıyaslayın kendinizi korkmayın. Spor salonlarında yaygın bir durum var. 3 ay spora giden spor hocası olur. Yıla bakmamak lazım kaldı ki ben 4 yıldır yapıyorum 43 cm biceps var 82 kiloyum. Mütevazı da olmak gerekiyor akıl verirken. Bazıları uçmuş biraz. Yaşım 27

Technopat Haberler

Geri
Yukarı