Zecminer64.exe zararlı mı?

barancumhur

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Herkese merhaba.

Kullandığım diğer bilgisayarımda durduk yere aşırı kasma, yüksek GPU ve CPU kullanımı oluyor. Kontrol ettiğimde zecminer64.exe adlı exenin yol açtığını düşünüyorum. Çünkü kendi kendine açılıyor kasma sürüyor sonra kapanınca her şey düzeliyor.

İnternette araştırdım fakat sürekli yabancı sitelerde üstü kapalı çözümler var. Malware olarak adlandırılmış ve zararlı olduğu söyleniyor. Galiba bitcoin veya mining tarzı bir şey olduğunu düşünüyorum ama hiç işim olmaz. Çözümü nedir veya sorun gerçekten bu exe mi?

PC: HP Notebook, Windows 8

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendisi kullanan için zararlı değil. Bitcoin aracı olduğundan güvenlik yazılımları zararlı olarak nitelendirmiyor olabilir. Claymore's Zcash'in bir varyasyonu olarak gözükmekte. Çeşitli sürümleri EEK veritabanı içerisinde mevcut. Tam tarama yapın. Emsisoft Emergency Kit [EEK] - Alternatif Zararlı Temizleme Aracı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı