Zenfone 2 vs Note 4

• Konuyu başlatan Ahmett
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 7.213
Asus da Samsung gibi geç güncelleme verir. Bizzat resmi açıklamaları var piyasadaki zenfonlara Android 5.0 nisanda verilecek. Hiç vermesinler daha iyi.
Note 4 ile Touchwiz sorunu yok. Kullanan insanlara danışabilirsiniz.
Ancak kalem ihtiyacınız yoksa, aradaki fiyat farkı çok olacak, zenfone tercihiniz olabilir.
İntel işlemcilerin pil performansının da iyi olmadığını hatırlatmak isterim.
Hiç vermesinler daha iyi derken ?
İşte Asus burda farkını koyuyor, telefonun maliyeti ne kadar az dahi, ne kadar giriş seviyesi dahi olsa en güncel işletim sistemine güncelliyor. Kendi fiyat segmentindeki diğer cihazlar (Discovery, T50 vs.) güncelleme dahi almayacaklar.
Ayrıca Note 4 ile Şuan ki Zenfone telefonlarını karşılaştırmaya acizlik derim. S3 rakibi olabilirdi.

Asus HDR modu evet karanlığı parlatıyor ancak gözün gördüğünü çekmiyor. Gerçek renkler değil. Abartı kontrast basılmış bir mod. Gerçek rengi en iyi veren kamera daha iyidir.
- Asus HDR modu evet karanlığı parlatıyor ancak gözün gördüğünü çekmiyor.
+ Karanlığı parlatıyor, göz kadar iyi görüntü vermiyor. Mantıksız bir cümle daha.
Note 4 gözün gördüğü gibi mi çekiyor ?

-Abartı kontrast basılmış bir mod.
Sizce ne yapılması gerekiyor ? Ne yapsınlar yani HDR modunu yok edip, karanlıkta kalan varlıkları unutun mu desinler ?

-Gerçek rengi en iyi veren kamera daha iyidir.
Siz bu kıyaslamadan hangisinde daha gerçekçi ve net görüntü görüyorsunuz ?

Ya siz Samsung'un üst seviye telefonlarına içiniz acıya acıya para saydınız, düşük fiyata yüksek performans veren telefonları kaldıramıyor, enayi gibi hissediyorsunuz. Yada uzun zamandır göz doktoruna gitmiyorsunuz.

Zenfone2'nin harbiden gece çekimleri iyimiş... Ancak gündüz çekimlerinde de gece çektiği kadar iyi görüntüleyebilir mi acaba?
Gündüz çekimleri beni pek etkileyemedi sanki...

Kendine kamera konusunda güvenen ve android telefonlarda en iyi kamera bizim diyen Sony'nin tahtını Note4 çıkınca elinden aldı... Şimdi diyorsunuz ki en iyi kameraya sahip android telefon zenfone2 mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zenfone2'nin harbiden gece çekimleri iyimiş... Ancak gündüz çekimlerinde de gece çektiği kadar iyi görüntüleyebilir mi acaba?

Kendine kamera konusunda güvenen ve android telefonlarda en iyi kamera bizim diyen Sony'nin tahtını Note4 çıkınca elinden aldı... Şimdi diyorsunuz ki en iyi kameraya sahip android telefon zenfone2 mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Zenfone Zoom bence en iyisi.

Söylediğiniz doğru gerçek rengi veren en iyisidir. Fakat Asus zaten gerçek renkleri gayet başarılı bir şekilde veriyor.
EDİT:

Hiç vermesinler daha iyi derken ?
İşte Asus burda farkını koyuyor, telefonun maliyeti ne kadar az dahi, ne kadar giriş seviyesi dahi olsa en güncel işletim sistemine güncelliyor. Kendi fiyat segmentindeki diğer cihazlar (Discovery, T50 vs.) güncelleme dahi almayacaklar.
Ayrıca Note 4 ile Şuan ki Zenfone telefonlarını karşılaştırmaya acizlik derim. S3 rakibi olabilirdi.

- Asus HDR modu evet karanlığı parlatıyor ancak gözün gördüğünü çekmiyor.
+ Karanlığı parlatıyor, göz kadar iyi görüntü vermiyor. Mantıksız bir cümle daha.
Note 4 gözün gördüğü gibi mi çekiyor ?

-Abartı kontrast basılmış bir mod.
Sizce ne yapılması gerekiyor ? Ne yapsınlar yani HDR modunu yok edip, karanlıkta kalan varlıkları unutun mu desinler ?

-Gerçek rengi en iyi veren kamera daha iyidir.
Siz bu kıyaslamadan hangisinde daha gerçekçi ve net görüntü görüyorsunuz ?

Ya siz Samsung'un üst seviye telefonlarına içiniz acıya acıya para saydınız, düşük fiyata yüksek performans veren telefonları kaldıramıyor, enayi gibi hissediyorsunuz. Yada uzun zamandır göz doktoruna gitmiyorsunuz.
Asus Zenfone 2 Ön İncelemesi - ShiftDelete.Net buraya bakabilirsiniz.
Haklısınız Note 4 ile kıyaslanamaz, konuyu ben açmadım. Gerçek renkleri değil abartı kontrastı veriyor. Bunu inkar ediyorsanız gözünüz görmüyor demektir.
Note 4 kamerası şu an piyasadaki en iyi kameradır. EDİT:Best camera phones of 2015 - CNET
Adam hayrına yarı fiyatına satmıyor.(GM hayrına ucuz satmıyor!)
Camera sadece HDR değil. Sensör kalitesi, OİS, 2K, 4K çekme, geniş açı vs vs.
Note 4'ün ekranı, kalemi, üstün performansı, ısınmaması, pil performansı gibi özellikler zaten amiral gemisi yapıyor.

@Go to Hell e katılıyorum.
Zenfone için konuşacak olursak;
O fiyata o kamera,
O fiyata o performans,
O fiyata o güncellik.
Zaten konuyu açarken söyledim: Absürt bir karşılaştırma yapıyorum ama hangisini almalıyım dedim.
Tamam Note 4 belki bir diş daha iyi, tamam belki Note 4 biraz daha hızlı ama Zenfone 2 şuan piyasada en iyi f/p telefonu olarak değerlendirdim.
En az 1000 TL farkı kaleme ve sensörlere ödemek istemem.
Asus Zenfone 2'yi bekleyeceğim. Çıkış tarihi hakkında bilgisi olan varmı ?

Bu videonun 26:50 ile başlayıp ilerleyen bölümünü izlemenizi tavsiye ederim.
Fiyatı uygun olursa tercih edebilirsiniz.

Arkadaşlar, şu konuya bir açıklık getireyim.
1- İki cihaz karşılaştırılamaz. Çünkü aynı fiyat segmentinde değiller.
2- Bütçeniz varsa, paraya kıyarım diyorsanız Note 4 alın. Parasının hakkını verir. O paraya kıyamam diyorsanız ZenFone 2 alın. O fiyata alınabilecek en iyi telefondur.
Yani karar, sizin aradaki fiyat farkına bakış açınıza bağlı. Ama siz yine de ZenFone 2 nin çıkmasını bekleyin. İncelemeleri yapılsın, telefon hakkında detaylı bilginiz olsun, öyle karar verin. Cevap verildiğine göre konu kilitlenebilir.

Arkadaşlar, şu konuya bir açıklık getireyim.
1- İki cihaz karşılaştırılamaz. Çünkü aynı fiyat segmentinde değiller.
2- Bütçeniz varsa, paraya kıyarım diyorsanız Note 4 alın. Parasının hakkını verir. O paraya kıyamam diyorsanız ZenFone 2 alın. O fiyata alınabilecek en iyi telefondur.
Yani karar, sizin aradaki fiyat farkına bakış açınıza bağlı. Ama siz yine de ZenFone 2 nin çıkmasını bekleyin. İncelemeleri yapılsın, telefon hakkında detaylı bilginiz olsun, öyle karar verin. Cevap verildiğine göre konu kilitlenebilir.
Bende öyle düşünüyorum. Kararım az çok belirlendi. Konu kilit.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı