Zenfone 3 Şarj Sorunu

Katılım
23 Eylül 2015
Mesajlar
946
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3 4 gündür Zenfone 3 telefonum yavaş şarj oluyor ve boş durunca çok şarj yiyor gece %30'da bırakıyorum, sabah %10'a düşmüş oluyor. Başka şarj aletiyle de denedim ama sonuç aynı. Boştayken 1.8 GB RAM yiyor. Reset atınca ise bir süreliğine 1.3 GB seviyesinde oluyor acaba RAM'da mı sorun var? Telefonu 2 kere sıfırladım. Antivirüsle taradım ama sorun çıkmadı. Birde arka plan uygulamalarını kapatma tuşuna basınca turuncu renkte temizlenen bellek işareti çıkıyor. Eskiden yeşildi. Sizce ne yapmalıyım ?

Screenshot_20171201-234008.jpg
 
Son düzenleme:
Cihazı 2 kere formatladım. Günde 1 kere şarj ediyorum. Telefonu kullanınca çok yemiyor şarjı ancak boşta durunca çok yiyor. Şarjı %10 %20 lerde olunca dolduruyorum. Birazdaha gitsinde garantiye vereceğim böyle giderse. Hepinize teşkkürler.
 
Virüs programlarını kullanmanı önermem. Başka şarj aletiyle deneme yap. Şarjı çabuk azalıyorsa bataryadan da olabilir, düzensiz şarj kaynaklı da bu sorun ortaya çıkabilir.
Virüs programı değil o, Asus'un kendi uygulaması. Artıkları temizlemene, bazı uygulamaların otomatik açılmamasını sağlamana vs. sağlıyor, yani bir nevi Asus'un yönetim merkezi gibi bir şey.
 
Cihazınız galiba uyku moduna girmiyor. Bunu öğrenmek için CPU Spy uygulamasını indirip cihazınızın en son sistem açılışından beri hangi işlemci frekanslarının ne kadar kullanıldığını görebilirsiniz. Eğer deep sleep modunun kullanım oranı normal değilse yazılımsal bir sıkıntı var demektir. Eğer uyku moduna girmemişse (öyle duruyor) uyku modunu etkileyici kılıf vb. özellikleri kapatıp deneyin. Dahası da var ancak bunun için root gerekiyor. Batarya olayına gelirsek; cihazı kapalı olarak tam dolum yapıp ardından /sys/class/power_supply/battery/ dizinindeki uevent dosyasını açıp en alttaki POWER_SUPPLY_CHARGE_NOW değerinin 3000 üstünden kaç olduğunu bizimle paylaşın.

Edit: Konunun eski olduğunu yeni farkettim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı