ZenFone 5 Magisk kurulumu

sipsak

Megapat
Katılım
20 Şubat 2017
Mesajlar
218
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1521828150
Arkadaşlar merhaba. Benim Linux kullanan birine ihtiyacım var. Basit bir ricam olacak. Elimde ASUS ZenFone 5 cihaz var (ilk çıkan ZenFone 5). Android lollipop sürümü yüklü. Biliyorsunuz bu cihaz Intel işlemci kullandığı için X86 mimarisine sahip. Ben bu cihaza Magisk kurmak istiyorum. Nasıl kurulacağını da biliyorum fakat bir yerde Linux işletim sistemine ihtiyaç duyuluyor. Magisk kurabilmek için cihazın yazılımında bulunan Boot. İmg dosyasının ayıklanması gerekiyor. Yani extract işlemi. Boot. İmg dosyasının içindeki kernel ve ramdisk dosyalarına ihtiyacım var. Fakat Magisk X86 mimarili cihazların Boot. İmg dosyasını ayıklayamıyor. Arm, arm64 gibi mimarili cihazların Boot. İmg dosyasını ayıklamak için X'da'da çeşitli araçlar mevcut, Windows'ta da çalışabiliyor. X86 cihazlar için ise araştırmalarım sonucu bir alternatif bulabildim.


Arkadaşın birisi bu işi yapmış. Linki yukarıda. Nasıl kullanılacağını falanda anlatmış ama anladığım kadarıyla bunlar Linux kodları. Valla bu konu benim için çok önemli arkadaşlar. Yardımcı olmak isteyen varsa Boot. İmg dosyasını paylaşayım hemen. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu konuları sistem otomatik mi düzeltiyor yoksa editörler mi düzeltiyor. Eğer editör düzeltiyorsa onu işten çıkarın bence :) Ben XDA yazmıştım X'da'da olmuş. :D
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı