Zengin olmak için nasıl bir ticaret yapardınız?

Bizim ülkemiz de ne tutuyorsa örneğin 15-16 yaşında çocukların aşık olduğu şu PSG-Nike adında üretilen çakma ucuz maliyetli yağmurluklardan başlardım. Hedefim asil aklımda ki ticaret için para biriktirmek.

Ne kadar sermayeyle başlardınız? Hedefiniz ne olurdu? Ne ile ticaret yapardınız?

Yurt dışında iPhone marka telefon getirirdim, asgari ücretli adam bile 7 ay çalışıp en iyisini alıyor 2 katına satardım.

Öncelikle bu sorunun çok eksiği olduğunu söylemek istiyorum. Bu soru, coğrafyasına ve kişinin yetkinliklerine çok bağlı. Günün pazar koşulları (misal güncel olarak döviz dengesizliği), bulunduğu ülkenin ne tür ekonomik faaliyetlerde bulunduğu vs de çok önemli.

Neyse sorunun cevabına gelelim. Yetkinliğim olan işler olması çok önemli, değerini bilmediğin bir parçanın ticaretini yapmaya kalkarsan çok dolandırılırsın. Bu ticarette benim mantığımda en önemli kural, bildiğin işi yapacaksın.

Çiftçilik kökenli bir aileden geliyorum ve günün şartlarında devlet bu sektöre çok büyük destek veriyor, faizsiz krediler, hibeler vs. bu konuyu araştırabilirsin. Ve bana kalırsa çok kar edilebilecek bir iş, otomasyon ile bu ilkel işi insan gücünden ayırarak kolaylaştırabilirsen hem oluşabilecek üzücü durumlar hem de verim açısından olumlu şeyler olabilir.

Gym işletmek ve bir marka oluşturmak. Bence tutku duyduğun sektör de olabilir zira 10 kazanacağıma 3 kazanıp bu işi yapmayı kesinlikle tercih ederdim. Bir markam olsun şubelerim olsun ve onlarca, yüzlerce işinde usta spor hocasıyla birlikte farklı dallara da hizmet vererek bu işi yapmak beni çok mutlu ederdi. Ne zaman bir şehir değiştirsem bir taşınma olayı yaşasam kesinlikle spor salonu bulmak, savunma sanatı hocası bulmak kadar zorlandığım bir şey yok bunu çözen adam olmak isterdim. Para da kazanırsın marka değeri bile yeter belli bir yere geldikten sonra.

Şuan çalıştığım iş, bilişim sektöründe danışmanlık ve çözüm hizmeti sunan bir firma açmak da çok mantıklı geliyor. Yeni kurulan, taşınan veya altyapı değiştiren şirketlere sıfırdan son noktaya kadar tüm ağ ve sistem altyapısını kurma ve bakımını üstlenmek işi çok hoşuma giderdi, parası da tahmin edeceğinden çok üst noktalarda olur ancak bu yetkinlikte olmam şuan için yakın dönemde mümkün gözükmüyor, en azından 3-4 yıla daha ihtiyacım var. Bu sektöre sonsuz bir dünya desem yanlış olmaz, basit seviyede 40-50 bilgisayara bir ofis oluşturmak vs çok zor olmasa da çok komplike senaryolar olabiliyor ve bunlar tecrübe edilmedikçe çözülebilecek şeyler değiller bana kalırsa. ( bu yüzden bildiğin işi yapmak mühim)

Bütçem yüksek olursa filo kurmak.. Şoförlerle ve lojistikle uğraşmak ne kadar yorucu olsa da hoşuma giden ve kazancı yüksek olan bir iş olduğu net. Bir lojistik firmasına başlamak aslında çok yüksek meblağlar istemiyor, bir panelvan ile hatta minivan ile ithalat, ihracat bile yapmak mümkün. Bazı şeyler ne kadar istediğine ne kadar risk alabilecek biri olduğuna bağlı :)

Ne ile ticaret yapardınız?
1701956957887.png

Dr. Outker en iyi puding, süsleme markası. Her mağazada iyi satar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı