Zenginlik mutluluğu getirir mi?

• Konuyu başlatan 61691
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 73
  • Görüntüleme 3.965
Mehmet pişkin gibi insanlar bu saçma dünyaya ait olmadıklarını düşündükleri için intihar ediyorlar genelde, müslüman olmasaydım intihar etmek konusunda haklılar diyeceğim ama.

Hocam o işin psikolojik boyutu var. Vefat ettiğinden 1 sene sonra tanımıştım. Mutsuzluk, huzursuzluk da bir hastalıktır. Ama görüşünüze saygılıyım.

O işin maddiyatın sınırsızlığını anlatan kısmı. Bence zenginliğin en büyük güzelliği zamanı satın alabilmektir. Bir patron için gününün yarısını harcamıyorsun, düşünsene. Bu sürede kendini geliştirebilirsin, gezip kültürlenebilirsin, kitap okuyabilirsin, spor yapabilirsin... Ne istersen yap, 24 saat senin. Sonu yok.

Çalışmak günümüz sisteminde köleliğin modernleştirilmiş halidir. Eskiden karın tokluğuna kölelik vardı, şimdi sigorta + maaş karşılığında saatlerimizi/yıllarımızı satıyoruz
Evet haklısınız, paran olunca daha fazla zamanın oluyor her sabah 7'de gidip 18-19.00'da çıkmıyorsun. Bence sevdiğin işi yaparsan da 24 saat senin ben bunun için uğraşıyorum, uğraşmaya devam edeceğim.

Camus'dan bir alıntı yapalım:

“İnsanın parası varsa çalışmak zorunda kalmaz. Böylece zamanı satın alır. Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar. Yani para mutluluğu satın alır.”
Eline sağlık, düşüncemi özetledi.

“Para mutluluğu satın alamaz cümlesini hepiniz duymuşsunuzdur. Eskiden ben çok fazla paranın, çok az mutluluğu satın alabileceğini düşünürdüm ama maalesef bu da yanlış.” - Sergey Brin​

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı