Zephyrus G14 laptopun alt kapağını açmak garantiyi bozar mı?

Xeon

Megapat
Makaleler
1
Nisan ayında aldığım ASUS ROG Zephyrus G14 bilgisayarımın fan kısmına baktığımda tamamen toz kaplamış görünüyor. Bu yüzden bilgisayarın alt kapağını açıp temizlemek istiyorum ancak garantiyi bozup bozmadığından emin değilim. Bu konuda bilgiliyim açtığımda bir şeyi bozacağımı sanmıyorum. Garanti kağıdında şöyle bir madde yazıyor:

(a) Bu üründe/ürünlerde sizden veya yetkisiz herhangi bir üçüncü taraftan kaynaklanan hasar, onarılmış ve/veya değiştirilmiş Ürün ve bu nedenlerden kaynaklanan hasar bu Garantide kapsanmayacaktır;

Anladığım kadarıyla bilgisayarın alt kapağını açmam bir sorun teşkil etmiyor ancak açtıktan sonra bir bileşeni bozarsam o zaman sorun oluyor. Emin olmak için buraya soruyorum, garanti bozulur mu?

Altında güvenlik bandı varsa bozulcaktır.
Birkaç yerden daha araştırdığımda kapağının açılmasının garantiyi bozmadığı ancak soğutma bloğunun üzerindeki vidayı sökmenin garantiyi bozduğunu okudum, benim yapmak istediğim şey için onu sökmeme gerek yok. Bozmuyor sanırım.

En doğru cevabı Asus yetkili servisinden alabilirsiniz. Bir arkadaşım da temizlik için açmak istiyordu ancak Asus'u aradığında garantisi gider şeklinde yanıt aldı. Her model için aynı prosedür mü vardır emin değilim.

Garanti bozulmaz fakat Asus müşteri hizmetleri bizzat şu şekilde söyledi bana: İçeride herhangi bir yere zarar verirseniz garanti dışı kalacaktır. Ayrıca Ram ve depolama slotları dışında iç kısımdan vida söküp takmayın.

Garanti bozulmaz fakat Asus müşteri hizmetleri bizzat şu şekilde söyledi bana: İçeride herhangi bir yere zarar verirseniz garanti dışı kalacaktır. Ayrıca Ram ve depolama slotları dışında iç kısımdan vida söküp takmayın.
Herhangi bir şeyi bozmadığım sürece sorun yok o zaman. Teşekkürler.

Güncelleme: Kapağı açıp temizledim. Üstte dediğim gibi CPU soğutma bloğunun üzerinde sticker vardı onunla işim yoktu zaten dokunmadım, fanları temizledikten sonra bilgisayar o kadar sessiz çalışıyor ki şu an başta çalışmıyorlar sandım 😄

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı