Zihinsel olarak bir şey yapamıyorum

Makaleler
49
Zihinsel olarak bir şey yapamıyorum. Örnek vermek gerekirse; antrenmanlarla matematiksel 1 gibi en kolay kitapları bile çözemiyorum. Veya TYT Türkçe soru bankası almıştım bir aralar. Paragrafı okuyorum, ardından soruyu okuyorum. Bu sefer yine paragrafı unutuyorum.

İskambil kartı ile batak oynuyoruz ve herkes bir anda işlem yapıyor ancak ben sayamıyorum. Mesela; 34+13 diyorlar. Ondan sonra uzaylı görmüş masum köylü gibi ortada kalıyorum. Saymayı geçtim, yanlış işlem yapıyorum durmadan. 47 diyeceğime daha değişik sayılar diyorum.

İşte çalışmaya başladım. Usta, 2 çay ve Marlboro kısa diyor. Sigarayı getiriyorum ancak çay kalıyor. Bu kafada her şeyi kurguladığım yüzünden mi oluyor?

Sizi ne zaman görsem hep böyle konular açıyorsunuz açıkçası ben de üzülüyorum. Piliniz bitmiş gibi ya da hemen pes etmiş gibi yazıyorsunuz. Hocam her şey zamanla ayına oturur. Zamanında matematiğin M'sini bilmeyen ben kendi ilimde 4 senelik bölüm kazandım. Hiçbir şey hemen olmaz.

Ayrıca plana göre değil de doğaçlama hareket edin.

@KırAtlıLiberal komik olan ne söyle de bileyim.

@The Tribal Chief, burada sana yardım etmeye çalışan birine guluyorsan problemli olmalısın. Önceki konularına baktığımda ne kadar sap olduğunu da belirtmissin. Gayet normal bir durum.

Son düzenleme:
Zihinsel olarak bir şey yapamıyorum. Örnek vermek gerekirse; antrenmanlarla matematiksel 1 gibi en kolay kitapları bile çözemiyorum. Veya TYT Türkçe soru bankası almıştım bir aralar. Paragrafı okuyorum, ardından soruyu okuyorum. Bu sefer yine paragrafı unutuyorum.

İskambil kartı ile batak oynuyoruz ve herkes bir anda işlem yapıyor ancak ben sayamıyorum. Mesela; 34+13 diyorlar. Ondan sonra uzaylı görmüş masum köylü gibi ortada kalıyorum. Saymayı geçtim, yanlış işlem yapıyorum durmadan. 47 diyeceğime daha değişik sayılar diyorum.

İşte çalışmaya başladım. Usta, 2 çay ve Marlboro kısa diyor. Sigarayı getiriyorum ancak çay kalıyor. Bu kafada her şeyi kurguladığım yüzünden mi oluyor?
Bir psikoloğa gitmeden önce kesinlikle alıştırmalar yapmalısınız. Psikolojik kanalları tavsiye ederim. Panikatağınız var mı?

@396153 @Hamzz aktif olarak psikiyatri ilacı içiyorum. Ama bu yeni yeni olmaya başladı. Direk doktor diye düşünmüyorum ama var bi' hikmet.
Tecrübelere göre söylüyorum, daha önceden psikiyatri ilaçlarının kötü etkilediğini gördüm. Aniden bırakınca da zararlı oluyor. Doktora gidip bırakmak istediğinizden bahsedin. En sağlıklısı ilaçsız, size bir kanal önereceğim ama link atmak yasak mı bilmiyorum. Bu arada erken teşhis önemlidir, bence bu ve bunun gibi şeyler ilerlemeden gidin. Bu arada korkmayın herkesin başına geliyor böyle şeyler. Odaklanma sorunuyla alakalı birazcık. Odaklanmaya çalışın.

Sizi ne zaman görsem hep böyle konular açıyorsunuz açıkçası ben de üzülüyorum. Piliniz bitmiş gibi ya da hemen pes etmiş gibi yazıyorsunuz. Hocam her şey zamanla ayına oturur. Zamanında matematiğin M'sini bilmeyen ben kendi ilimde 4 senelik bölüm kazandım. Hiçbir şey hemen olmaz.

Ayrıca plana göre değil de doğaçlama hareket edin.

@KırAtlıLiberal komik olan ne söyle de bileyim.

@The Tribal Chief, burada sana yardım etmeye çalışan birine guluyorsan problemli olmalısın. Önceki konularına baktığımda ne kadar sap olduğunu da belirtmissin. Gayet normal bir durum.
Bir arkadaşa daha söylemiştim size de söyleyeyim. Mermerciyi pek tanımıyorum ama sırf gülücük attı diye bu @KırAtlıLiberal'ü pek ciddiye almayın. Bir kaç iletisine denk gelmiştim baya gülünç şeylerdi. Söyledikleri de çoğunlukla birbiriyle çelişiyor.

Üyeleri böyle pek karalamayı sevmem ama bazıları hak ediyor yani...

@396153 @Hamzz aktif olarak psikiyatri ilacı içiyorum. Ama bu yeni yeni olmaya başladı. Direk doktor diye düşünmüyorum ama var bi' hikmet.
Antidepresanlar sende dikkat dağınıklığı yapmış olabilir. Benim kuzenim de antidepresan kullanmaya başlamıştı 1-2 sene önce. Acayip değişmeler oldu zamanla.
Eğer ağır bir durum yoksa kimseye tavsiye etmiyorum antidepresan. İnsanları biraz mental olarak geriletiyor gibi.
İçtiğin ilacın prospektüsüne de bakabilirsin ayriyetten. Oradaki yan etkilere bir göz gezdir. Belki kendinle bağdaşan bir kaç belirtiye denk gelirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı