Zihinsel olarak bir şey yapamıyorum

Zihinsel olarak bir şey yapamıyorum. Örnek vermek gerekirse; antrenmanlarla matematiksel 1 gibi en kolay kitapları bile çözemiyorum. Veya TYT Türkçe soru bankası almıştım bir aralar. Paragrafı okuyorum, ardından soruyu okuyorum. Bu sefer yine paragrafı unutuyorum.

İskambil kartı ile batak oynuyoruz ve herkes bir anda işlem yapıyor ancak ben sayamıyorum. Mesela; 34+13 diyorlar. Ondan sonra uzaylı görmüş masum köylü gibi ortada kalıyorum. Saymayı geçtim, yanlış işlem yapıyorum durmadan. 47 diyeceğime daha değişik sayılar diyorum.

İşte çalışmaya başladım. Usta, 2 çay ve Marlboro kısa diyor. Sigarayı getiriyorum ancak çay kalıyor. Bu kafada her şeyi kurguladığım yüzünden mi oluyor?
Kullandığınız ilaç hangi ilaç

8-10 senedir psikolojik ilaç kullanan biri olarak hepsi ilaçlardan bence akineton bende içiyorum ama gereken yerde gerekmedikce içmiyorum. Vücudu taşlaştırıyor B12 de eksik olabilir. Kan tahlili ver B12 veya vitamin eksikligin çıkmazsa ilaçları bırakmaya çalış. Pskiyatri çok büyük girdap doktorları da bunu çok güzel kullanıyor. Öfke kontrolu sorunum varken şu an psikoz teshisindeyim 8 yılda hayatım fragman gibi geçti gitti. Yaşın gençse spora yönelmeni tavsiye ederim sen neden kurtulamadın dersen bende farklı olaylarda ortaya çıktı. Ailem hastane yatışı ve ekt gördürttü bilinçsizce tedavi oldum diyebilirim. Şifa bulman dilegiyle saglıcakla kal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aga pandemi sırasında bende bir benzerini yaşadım. Hatta şöyle söyleyeyim benim 3 adım var berke hariç diğer iki adımı pek kullanmıyorum. Ara sıra gerçekten adımı, hatta konuşurken kelimeleri falan unutuyordum. Psikolojik rahatsızlığın var mı bilmiyorum ama beynini çok aktif kullanmazsan, odaya kapanırsan, -ki ben pandemi süresince 6-7 ayda toplasan 5 kere anca odamdan çıkmışımdır sebebini buna bağlıyorum- yeteri kadar oksijen almazsan beyin sisi diye bir olayla karşılaşıyorsun. Beyin uzun süre aktif olmayan nöronlarını uykuya alıyor.

Genelde bu orta yaşlarda görülürdü ama maalesef günümüz koşullarında genç yaşlara kadar indirgedi. Çözüm olarak ise daha önceki yaşantına bak, dikkatin, odaklanman, derslerdeki başarın nasıldı? Bu derece unutkan mıydın bunu kendi içinde analiz et. Eğer daha önce dikkatim, odaklanmam zayıftı ve unutkandım diyorsan bir psikiyatriste görün derim.

Eğer aksindeyse sana birkaç ilaç önereceğim hatta ilaç değil takviye. Cerebramax birisi diğeri ise gingus intense. Biri vücudumuzda bulunan Kolin'i çok daha tavan seviyeye çıkarmaya yarıyor hem de yanında B12 ve balık yağı da var. Diğeri de ginko bilboa diye bildiğimiz alternatif tıp alanında çok yaygın olan bir bitki. Önce nörolog ile görüş bu ilaçların kendine uygun olup olmadığını öğren sonra da en yakın eczaneden (cerebramax'ı internetten) alıp kullanmaya başlayabilirsin.

İlaçların ve takviyelerin dışında: Spor yapabilirsin, sabahları minimum 20-40 dakika arası yürüyüş yapabilirsin ki bana bunu nörolog önermişti. Yatmadan önce kitap okuyabilirsin. Ama en önemlisi sakın pes edip bırakma, işe yaramıyor diye çoğu kez bırakabilirsin ama emin ol uzun vadede gerçekten bilinçsel sağlığına kavuşacaksın. Umarım yazdıklarım sende işe yarar, şifalar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Quora'da Şizofreni tanısı almış nootropik takviyeler alan bir kadının yazısını okudum. 1,5 yıldır semptomsuz yaşıyomuş. Faydalı olabilecek birkaç bişeyi yazmak isterim. Bende nootropiklere ilgiliyim ve kullanıyorum birkaç tanesini.

NAC(N-Asetil Sistein)
L-Tirozin
L-Taurin
Bacopa Monnieri
Rhodiola Rosea
Ginkgo Biloba
Koenzim Q10
Berberin
B-Kompleks Vitaminler
Beta alanin
Omega 3 DHA-EPA
Ashwagandha
Kolin(Alfa GPC-Sitikolin vb)
Bunları kullanarak 1.5 yıldır semptomsuz yaşıyormuş.

Ek olarak
L-Theanine
Alfa lipoik asit
Fosfotidilserin
Pirolokinolin Kinon(PQQ)
GABA
Bunlarda işe yarayabilir. Bazılarını Tr de bulamayabilirsin ama birçoğu bulunuyor.

Nootropil(Piracetam) Diye bir ilaç var. Beyinde asetilkolini arttıran ve bilişsel işlevleri uyarıcı bir etki olmadan arttıran. Ben kullanmıştım iyi gelmişti. Buda belki işe yarayabilir. Şizofreniye glutameterjik sinyallerin yetersizliğinden olduğu kabul ediliyor. Piracetam beyinde glutamat yoğunluğunu artırır.
Doktoruna danışarak stack halinde kullanabilirsin.

The Big List of Nootropics – Nootropics Expert Bu sitede birsürü nootropik ve çalışma mekanizmalarını içeren makaleler var. David Tomen diye bir sinirbilimci tarafından yazılıyor. Doktorunuza bu siteden bulup ilgili makaleleri gösterebilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı