Zil çalınca hoca çık demeden çıkabilir miyiz?

Değildir aslında. Bizim ülkemizdekilerin kendilerini oldukları yerden çok yüksekte görmelerinden kaynaklanır bu. Çocuğun terbiyesini bu şekilde ölçemezler çünkü...

Çok doğru düşünüyorsun. Terbiyeyle alakasını anlamadım orası okul ve öğrenmeye geliyorsun. 40dk ders yapıp 10dk teneffüs yapıyorsun. Üstüne hoca teneffüsüne çöküyor. Öyle bir şey olamaz bu ego ne yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkmak için izin iste. İzin verirse çıkarsın. Muhtemelen de verecek zaten. İzin vermezse yine çık. Teneffüs hakkını kullanmana engel olamaz.

Terbiye meselesi, bazı hocalar bunu terbiyesizlik olarak görür.
Hocaların bu durumun oluşmaması için yarıda kesmesi veya zaman kontrolü yapması gerek bence ama haklısın.
Değildir aslında. Bizim ülkemizdekilerin kendilerini oldukları yerden çok yüksekte görmelerinden kaynaklanır bu. Çocuğun terbiyesini bu şekilde ölçemezler çünkü...
Hocaların kendini birşey sanması da çok mide bulandırıcı. Daha önce birkaç hocayla aramda tartışması geçti sanki kendilerinden daha aşşağı da bir meslek sahibi olucakmışım gibi muamele gördüm. Öğretmenler kendini ilah fln sanıyor.

Kimi hoca için sorun değil, kimi hoca için sorun. Ben hocanın karakterini gözlemleyip ona göre davranıyorum. İnsan bir süre sonra tanıyınca anlıyor neye kızar neye kızmaz neyi saygısızlık olarak görür.

Sorun çıkıp çıkmamak değil, sorun hocanın her hareketine gıcık olman. Sevdiğin bir hoca seni bekletseydi sorun etmezdin mesela, çoğu kişi etmez.

Öğretmenlere karşı asi olmanın bir manası yok her ne kadar gıcık da etse.

Sen yine de hoca çık demeden çıkma.

Öğretmenin hukuki olarak size block ders yapma gibi bir hakkı kesinlikle yoktur, ya da ders bitmesine rağmen sizin çıkmanızı engelleyemez, koskoca 40 dakika ders için 8 dakika ara veriliyor (zil derse geç kalınmaması için 2 dakika erken çalar) bu 8 dakika aranında 3 dakikasını ders ile çalma hakkı hem ahlaki açıdan hem hukuki açıdan yoktur. Çoğu kişi bunu terbiyesizlik olarak görür, hakkınızı kullanı teneffüsünüzü kullanmak terbiyesizlikse gidin terbiyesiz olun haklı olduğunuz sürece istediğinizi yapın diğer insanların size terbiyesiz demesiz size eksi katmaz.

Kimi hoca için sorun değil, kimi hoca için sorun. Ben hocanın karakterini gözlemleyip ona göre davranıyorum. İnsan bir süre sonra tanıyınca anlıyor neye kızar neye kızmaz neyi saygısızlık olarak görür
Her hocaya ayrı tavır oluşturmaya gerek yok bence kendin olsan yeter. Bence bu konuda sorumluluk sahibi öğretmen olmalı. Ama egolarına yediremezler bu öğretmenleri kim bu kadar yüceltti? Başımıza çok kakıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı