Zil çalınca hoca çık demeden çıkabilir miyiz?

Hocaların kendini birşey sanması da çok mide bulandırıcı. Daha önce birkaç hocayla aramda tartışması geçti sanki kendilerinden daha aşşağı da bir meslek sahibi olucakmışım gibi muamele gördüm. Öğretmenler kendini ilah fln sanıyor.

Bir daha mide bulandırıcı, iğrenç vb. dersen şurada bayılacağım. Birbiriyle kavga eden BTS fanı İmam Hatipli kızlar gibi bu nedir ya.

Hocana Allah sabır versin.

Sorun çıkıp çıkmamak değil, sorun hocanın her hareketine gıcık olman. Sevdiğin bir hoca seni bekletseydi sorun etmezdin mesela, çoğu kişi etmez.

Öğretmenlere karşı asi olmanın bir manası yok her ne kadar gıcık da etse.

Sen yine de hoca çık demeden çıkma.
Sorun ben değilim hocanın komple iğrenç biri olması daha hiçbir hocam böyle bir durum yaşatmadı çünkü bana.

Öğretmenin hukuki olarak size block ders yapma gibi bir hakkı kesinlikle yoktur, ya da ders bitmesine rağmen sizin çıkmanızı engelleyemez, koskoca 40 dakika ders için 8 dakika ara veriliyor (zil derse geç kalınmaması için 2 dakika erken çalar) bu 8 dakika aranında 3 dakikasını ders ile çalma hakkı hem ahlaki açıdan hem hukuki açıdan yoktur. Çoğu kişi bunu terbiyesizlik olarak görür, hakkınızı kullanı teneffüsünüzü kullanmak terbiyesizlikse gidin terbiyesiz olun haklı olduğunuz sürece istediğinizi yapın diğer insanların size terbiyesiz demesiz size eksi katmaz.
Çok haklısınız hocam teşekkür ederim.

Bir daha mide bulandırıcı, iğrenç vb. dersen şurada bayılacağım. Birbiriyle kavga eden BTS fanı İmam Hatipli kızlar gibi bu nedir ya.

Hocana Allah sabır versin.
Ön yargı diyelim mi buna? Bu kelimeleri kullanan kişilerin içine beni neden kattın?

Bugün matematik dersi vardı. Hoca zaman kontrolü olmadığı için 1-2 dakika gibi bir sürede soru çözmeye çalıştı. Soruyu çözdü ama kafamıza oturması için bir daha anlatıyordu bende o esnada sınıftan çıkacaktım ve bana “Ben çıkabilirsin demeden çıkabileceğini mi sanıyorsun” gibi şeyler dedi. Bu kadından olumsuz şeyler duymaktan nefret ediyorum çünkü okulda gördüğünüz “pick me” diye adlandırdığımız kızların yetişkin hali ve cidden her konuştuğunda kusasım geliyor. Asıl sormak istediğim böyle bir kural var mı? Yani zil çalsa bile hoca demeden çıkamaz mıyız? Bence kuralsa bile olmamalı zamanı kontrol etmeli veya yarıda kesmeli 10 dakikalık aramıza çöküp bir de azarlaması çok mide bulandırıcı.
Allah başka dert vermesin

Hayırdır hoca mafya mı çete lideri mi? Nedir? Takmayın bu kadar rahat olun o izin vermesede çıkın arkanızdan bir şey derse çok da takmayın benim teneffüsüme karışması ona mı kalmış? Okulun kuralları varsa benim de teneffüs hakkım var hocaya bak artist sanki.

Hayırdır hoca mafya mı çete lideri mi? Nedir? Takmayın bu kadar rahat olun o izin vermesede çıkın arkanızdan bir şey derse çok da takmayın benim teneffüsüme karışması ona mı kalmış? Okulun kuralları varsa benim de teneffüs hakkım var hocaya bak artist sanki.
Haklısınız. Maalesef ki öğretmenlerimiz böyle ilah gibi takılıyorlar okulda.

Hocanın altın kuralı öğrencilere bir şey öğretmektir artistlik değil ego değil kibir değil artistlik yapandan hoca olmaz ego yapandan kahraman olmaz her öğrencisini arkadaş gibi gören kendi çocuğu gibi seven öğretmenler baştaçıdır ama ego kibir artistlik bir hocaya yakışmaz zaten ondanda hoca olmaz sakin kendinizi ezdirmeyin ona karşı sessiz olmayın o size bir laf ederse siz ona on laf edin size vurmaya kalkarsa veya en ufak bir hakaret ederse müdüre filan şikayet edin gerekirse polise biz sahipsiz değiliz.

Evet öyle takılıyorlar maalesef sınav puanınızı yüksek tutmaya çalışın çünkü sınav puanınızın altında performans notu veremez.
Vermesin hocam çok da umrumuzdaydı korkmayın bunun gibi artist egolu hocalardan. Size bir laf ederse tehdit ederse sessiz kalmayın direk müdüre şikayet edin ya da polise. Hayırdır öğretmenler mafya mı oldu yoksa çete mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı