Zil çalınca hoca çık demeden çıkabilir miyiz?

Evet öyle takılıyorlar maalesef sınav puanınızı yüksek tutmaya çalışın çünkü sınav puanınızın altında performans notu veremez.
Hocanın altın kuralı öğrencilere bir şey öğretmektir artistlik değil ego değil kibir değil artistlik yapandan hoca olmaz ego yapandan kahraman olmaz her öğrencisini arkadaş gibi gören kendi çocuğu gibi seven öğretmenler baştaçıdır ama ego kibir artistlik bir hocaya yakışmaz zaten ondanda hoca olmaz sakin kendinizi ezdirmeyin ona karşı sessiz olmayın o size bir laf ederse siz ona on laf edin size vurmaya kalkarsa veya en ufak bir hakaret ederse müdüre filan şikayet edin gerekirse polise biz sahipsiz değiliz.
Aynen öyle yapmaya çalışıyorum. Her zaman haklı olmaya çalışıp, hoca haksız oluncada haddim olduğu kadar yargılıyorum hocayı. Ortalama bir öğrenci öğretmenden daha akıllı zaten öğretmenin haksız olduğunu anlayınca yüzüne vurup onu ezmek gibisi yok.

Hocanın altın kuralı öğrencilere bir şey öğretmektir artistlik değil ego değil kibir değil artistlik yapandan hoca olmaz ego yapandan kahraman olmaz her öğrencisini arkadaş gibi gören kendi çocuğu gibi seven öğretmenler baştaçıdır ama ego kibir artistlik bir hocaya yakışmaz zaten ondanda hoca olmaz sakin kendinizi ezdirmeyin ona karşı sessiz olmayın o size bir laf ederse siz ona on laf edin size vurmaya kalkarsa veya en ufak bir hakaret ederse müdüre filan şikayet edin gerekirse polise biz sahipsiz değiliz.

Vermesin hocam çok da umrumuzdaydı korkmayın bunun gibi artist egolu hocalardan. Size bir laf ederse tehdit ederse sessiz kalmayın direk müdüre şikayet edin ya da polise. Hayırdır öğretmenler mafya mı oldu yoksa çete mi?

Adınızın hakkını veriyorsunuz hocam :D.

Aynen öyle yapmaya çalışıyorum. Her zaman haklı olmaya çalışıp, hoca haksız oluncada haddim olduğu kadar yargılıyorum hocayı. Ortalama bir öğrenci öğretmenden daha akıllı zaten öğretmenin haksız olduğunu anlayınca yüzüne vurup onu ezmek gibisi yok.

Adınızın hakkını veriyorsunuz hocam :D.
Çok sağ olun hocam sizde hakkını savunan güzel insana benziyorsun hakkınızı savunun kendizi ezdirmeyin biz kimseniz ne kulu ne kölesiyiz hocam saygılar.

Bugün matematik dersi vardı. Hoca zaman kontrolü olmadığı için 1-2 dakika gibi bir sürede soru çözmeye çalıştı. Soruyu çözdü ama kafamıza oturması için bir daha anlatıyordu bende o esnada sınıftan çıkacaktım ve bana “Ben çıkabilirsin demeden çıkabileceğini mi sanıyorsun” gibi şeyler dedi. Bu kadından olumsuz şeyler duymaktan nefret ediyorum çünkü okulda gördüğünüz “pick me” diye adlandırdığımız kızların yetişkin hali ve cidden her konuştuğunda kusasım geliyor. Asıl sormak istediğim böyle bir kural var mı? Yani zil çalsa bile hoca demeden çıkamaz mıyız? Bence kuralsa bile olmamalı zamanı kontrol etmeli veya yarıda kesmeli 10 dakikalık aramıza çöküp bir de azarlaması çok mide bulandırıcı.
Önce hocanın sınıftan çıkıp sonra öğrencilerin çıkmasını anlarımda, bize bile 10 dakika diye teneffüs yutturup en az 6 dakika bir şey veriyorlar, dışarı çıkıp eğlenme, lavabo ihtiyaçları, su yemek dolaptan kitap almadır koymadır çantayı halledip bir şeyler yapmadır zaten 6 dakika bunların hiç birine yetmiyor. Hayır şimdi diyecekler olabilir 6 dakika zilse 10 dakika hocanın gelmesini bekliyorsun falan yok öyle bir şey, zemin kattayız biz. Zil çaldı tak geliyor hoca. Sonra vırvır ediyorlar ben gelmeden önce dolaptan alacaktınız kitaplarınızı, masanın üstünde kitabın nerde, bu ödev niye yapılmamış falan boğuyorlar bizi bu eğitimde. Allah bütün Türkiye'deki eğitimcilere ver eğitilenlere sabır versin.

Önce hocanın sınıftan çıkıp sonra öğrencilerin çıkmasını anlarımda, bize bile 10 dakika diye teneffüs yutturup en az 6 dakika bir şey veriyorlar, dışarı çıkıp eğlenme, lavabo ihtiyaçları, su yemek dolaptan kitap almadır koymadır çantayı halledip bir şeyler yapmadır zaten 6 dakika bunların hiç birine yetmiyor. Hayır şimdi diyecekler olabilir 6 dakika zilse 10 dakika hocanın gelmesini bekliyorsun falan yok öyle bir şey, zemin kattayız biz. Zil çaldı tak geliyor hoca. Sonra vırvır ediyorlar ben gelmeden önce dolaptan alacaktınız kitaplarınızı, masanın üstünde kitabın nerde, bu ödev niye yapılmamış falan boğuyorlar bizi bu eğitimde. Allah bütün Türkiye'deki eğitimcilere ver eğitilenlere sabır versin.
Gerçekten ya, eğitim alanında bu kadar mı reziliz diye düşünüyorum ara sıra. Türkiyede öğrenci olmak çok stresli. Aslında hocaların egosu düşse tüm sorun çözülecek ama en zoru da bu maalesef.

Bugün matematik dersi vardı. Hoca zaman kontrolü olmadığı için 1-2 dakika gibi bir sürede soru çözmeye çalıştı. Soruyu çözdü ama kafamıza oturması için bir daha anlatıyordu bende o esnada sınıftan çıkacaktım ve bana “Ben çıkabilirsin demeden çıkabileceğini mi sanıyorsun” gibi şeyler dedi. Bu kadından olumsuz şeyler duymaktan nefret ediyorum çünkü okulda gördüğünüz “pick me” diye adlandırdığımız kızların yetişkin hali ve cidden her konuştuğunda kusasım geliyor. Asıl sormak istediğim böyle bir kural var mı? Yani zil çalsa bile hoca demeden çıkamaz mıyız? Bence kuralsa bile olmamalı zamanı kontrol etmeli veya yarıda kesmeli 10 dakikalık aramıza çöküp bir de azarlaması çok mide bulandırıcı.
çıkmamak gerekir sonuçta biriyle konuşurken bir anda kapıdan çıkıp gitmekle aynı şey. hocanın uyarısında vurguladığı nokta yanlış, dersi bitirip de sırf hoca "çıkabilirsiniz" demediği için akşama kadar bekleyecek haliniz yok.

üniversite öncesinde reşit olunmadığından öğrencilerin "öğretmen kontrolünde olması" gibi bir durum var. bu mantıken ortaokulda son bulması gereken bir şey olsa da kanunen liseyi bitirene kadar devam ediyor. veliler etrafta olmadığından patron öğretmen oluyor, "eti senin, kemiği benim." sözü de buradan geliyor. kısacası yükseköğretime kadar işler bu minvalde yürüyor, sonra bunlara gülüp geçersiniz zaten. ben ilkokulun ilk günü hocanın ensemde cetvel parçaladığını hatırlarım.

Bugün matematik dersi vardı. Hoca zaman kontrolü olmadığı için 1-2 dakika gibi bir sürede soru çözmeye çalıştı. Soruyu çözdü ama kafamıza oturması için bir daha anlatıyordu bende o esnada sınıftan çıkacaktım ve bana “ben çıkabilirsin demeden çıkabileceğini mi sanıyorsun” gibi şeyler dedi. Bu kadından olumsuz şeyler duymaktan nefret ediyorum çünkü okulda gördüğünüz “pick me” diye adlandırdığımız kızların yetişkin hali ve cidden her konuştuğunda kusasım geliyor. Asıl sormak istediğim böyle bir kural var mı? Yani zil çalsa bile hoca demeden çıkamaz mıyız? Bence kuralsa bile olmamalı zamanı kontrol etmeli veya yarıda kesmeli 10 dakikalık aramıza çöküp bir de azarlaması çok mide bulandırıcı.

Hocanızın izin vermediği halde, teneffüs zili bile çalsa çıkmanızın doğru olmadığı kanaatindeyim. Hoş değil, önce saygı.

Bu nesili anlayamıyorum yahu hocan çıkma demiyorsa çıkma işte bir kaç dakika bekleyebilirsin. Önceki nesiller öğretmenlerinden dayak yiyorlardı gıgkları çıkmıyordu bizim nesile bakıyorum öğretmen döven mi dersin, saygısızlık eden mi dersin, her şeyde artistlik yapan mı dersin hepsi var.

Tenefüs senin hakkın elbette ama öğretmenin de hakkı, fakat sana onun yerine ders anlatmayı seçiyor. Saygı meselesidir bu durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı